of 59232 LinkedIn

Gemeente Deventer heeft beste jaarverslag

De Deloitte Kordes Award is de onderscheiding voor die organisatie binnen de publieke sector met het beste jaarverslag van Nederland. De award werd gisteravond voor de twintigste keer uitgereikt.

De gemeente Deventer heeft de Deloitte Kordes Award 2014 in de wacht gesleept, de prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector.

Twintigste editie Kordes Award
De Deloitte Kordes Award is de onderscheiding voor die organisatie binnen de publieke sector met het beste jaarverslag van Nederland. De award werd gisteravond voor de twintigste keer uitgereikt. Vorig jaar ging de gemeente Uden met de eer strijken. Eerdere jaren wonnen onder meer de Belastingdienst, de Informatie Beheer Groep, de gemeente Den Haag, het Kadaster, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Waterweg Wonen.

RDW en UvA winnaars subcategorie
De nominaties waren verdeeld over vier categorieën:  rijksoverheid, onderwijs, lokaal bestuur en wonen. In de categorie rijksoverheid en overige kende de jury de prijs toe aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In de categorie onderwijs rolde het jaarverslag van de Universiteit van Amsterdam als beste uit de bus. In de categorie wonen was dat stichting de Alliantie.

Jaarstukken in app
In de categorie lokaal en middenbestuur stak de gemeente Deventer onder andere Nijmegen, Overijssel, Amsterdam en Haarlem de loef af. Volgens de jury is gemeente Deventer dit jaar de overtuigende winnaar. ‘Niet alleen voldoet het jaarverslag aan alle criteria van transparantie, maar ook is dit een goed voorbeeld van een innovatief en toekomstgericht jaarverslag,’ aldus de jury. Deventer had er naar eigen zeggen een project van gemaakt om dit jaar met Kordes Award aan de haal te gaan. De gemeente ontwikkelde onder andere een speciale app – te downloaden in de Apple App-store en de Google Play-store – in combinatie met een webversie: gemeentedeventer.appspirit.nl/app. Met de digitale, interactieve jaarrekening en jaarverslag maakt de gemeente de jaarstukken toegankelijker voor een breed publiek. Behalve dat het erg makkelijk zoeken is in het jaarverslag, is het ook mogelijk om er aantekeningen in te maken en deze – bijvoorbeeld via e-mail – te versturen. Dat is met name voor raadsleden reuze handig.

Duurzaam
Ook levert het volgens de gemeente een besparing op in papier- en drukkosten en draagt het zo bij aan de duurzaamheidsambities van de gemeente. Waterweg Wonen kreeg gisteravond voor de derde keer de Duurzaamheid Award uitgereikt. Volgens de jury onderscheidt de woningbouwcorporatie uit Vlaardingen zich al een aantal jaren met een zeer helder, goed leesbaar en goed geïntegreerd verslag op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het jaarverslag van WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) won de Stijl & Communicatie Award vanwege de leesbaarheid en vormgeving.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding