Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeente Amsterdam betaalt 5,2 miljoen te veel

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar ruim 5,2 miljoen euro te veel uitbetaald aan diverse instellingen. Het gaat om dubbele betalingen die per ongeluk zijn uitgevoerd,

16 december 2015

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar ruim 5,2 miljoen euro te veel uitbetaald aan diverse instellingen. Het gaat om dubbele betalingen die per ongeluk zijn uitgevoerd, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De betalingen kwamen aan het licht bij het opmaken van de jaarrekening van dit jaar.

Dubbele betalingen
Het grootste deel van het geld is inmiddels terugbetaald, de gemeente hoopt en gaat ervan uit dat de rest ook nog komt. Het gaat om drie dubbele betalingen: een voorschot van ruim 4,7 miljoen aan een zorginstelling. Dit bedrag is terugbetaald. Aan de afdeling Re-integratie en Werk is de huur een tijdlang dubbel betaald. Het gaat hier om ruim 4 ton, waarvan inmiddels een kleine 3 ton is terugbetaald.

Aan woningcorporatie Ymere zijn voor een bedrag van 31.001 euro facturen dubbel betaald. Dat wordt op korte termijn terugbetaald.

Per abuis
De gemeente ging al eerder de mist in met betalingen. Afgelopen september nog werd duidelijk dat bedrijven en burgers ten onrechte in totaal 580.000 euro hadden ontvangen. Het gaat om onder meer facturen en scholierenvergoedingen die per abuis dubbel zijn uitbetaald. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert
Haha......daar gaan we weer....de fruitautomaat aan het Waterlooplein heeft weer eens een jackpot gegeven. De chaos in Amsterdam (financiën, ICT, grote projecten) heeft hilarische vormen aangenomen. Wat doen al die duizenden ambtenaren daar de hele dag?



En dan bedoel ik niet die talloze ambtenaren in hoge schalen, die al jarenlang thuis zitten en doorbetaald krijgen. Want die doen helemaal niets. De belastingbetaler mag hun torenhoge salarissen doorbetalen. Maar wat doen die duizenden ambtenaren, die nog wel hun gezicht laten zien? Ze zijn met velen, maar presteren niet navenant.



Ondertussen de erfpachten verhogen, want ja, die chaos en dat wanbeheer moeten door de burgers betaald worden.
JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
En de beschermheilige van Amsterdam is en blijft Sint Nicolaas
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Het lijkt er veel op dat de gemeente Amsterdam zelf met een QE is gestart.
Advertentie