Advertentie
financiën / Nieuws

Duitsers halen Nederlanders als remedie tegen krimp

Duitse makelaars varen al enkele weken met een boot door Gelderland en Limburg. Hun doel is Duitse krimp af te remmen door mensen uit de Nederlandse krimpregio’s te trekken.

23 maart 2010
Goedkope huizen
Duitse gemeenten zoals Emmerich, Kleve, Rees, en Kalkar steunen de makelaars om de krimp in het gebied tegen te gaan. ‘Zonder de Hollanders worden wij ook een krimpregio. En dat willen we niet. Dat is slecht voor de economie. We willen blijven groeien in inwonertal’, zei Otto Baumann, makelaar uit het Duitse Rees in de Gelderlander. Redenen om voor Duitsland te kiezen zijn dat woningen bijvoorbeeld als snel 120.000 euro minder kosten dan een paar kilometer verderop in Gelderland.

Achterhoek doet het anders
Tegenover deze internationale oplossing stellen ze in de Achterhoek juist een heel lokale aanpak tegen het krimpprobleem. ‘Wij willen eerst onze eigen inwoners laten zien hoe mooi ze hier eigenlijk wonen, de meesten weten dat wel maar kennen dit gebied maar half’, aldus Rik Swieringa van Regio Achterhoek, een samenwerking van gemeenten in de regio: ‘Met onze campagne Echt Achterhoek willen we verder oud-bewoners terug halen en via bedrijven in de regio laten zien wat we te bieden hebben. Meerdere bedrijven hebben al interesse in getoond.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie