of 59232 LinkedIn

Dubbel voordeel voor Amstelveen

Amstelveen zet de uitvoering van de controle voor de hondenbelasting door mensen in de bijstand voort. Het leverde de gemeente vorig jaar 14 duizend euro op.

Amstelveen zet de uitvoering van de controle voor de hondenbelasting door mensen in de bijstand voort. Het leverde de gemeente vorig jaar 14 duizend euro op. Wethouder Herbert Raat (Financiën, VVD) legt op zijn weblog uit dat de aanpak voordelig is voor de gemeente én goed voor de betrokken mensen. ‘Iedere uitkering kost circa 15 duizend euro per jaar, dus dat sparen we uit voor andere zaken. Er zijn ruim 13 duizend huizen gecontroleerd en we kwamen 232 honden tegen die niet aangemeld zijn. Dit levert de gemeente ongeveer 14 duizend euro op,’ schrijft hij. 

Werkervaring
'Ook in Amstelveen moeten we kritisch zijn op de kosten. In het verleden hebben we een extern bureau ingehuurd om de controles uit te voeren. Dat kostte meer dan 10 duizend euro. Dus ja, we besparen er ook nog eens geld mee.' Samen met zijn collega-wethouder Maaike Veeningen (Werk en inkomen, D66) heeft hij besloten volgend jaar door te gaan met de aanpak. De gemeente vangt door de inzet van bijstandsgerechtigden twee vliegen in één klap. Niet alleen controleert Amstelveen of hondenbezitters wel hondenbelasting betalen, maar ook doen de controleurs werkervaring op. Vier deelnemers zijn gedurende het project begonnen met een opleiding, om hun kansen naar betaald werk te vergroten. Twee mensen hebben een betaalde baan gevonden en hebben nu geen uitkering meer. ‘Een goed resultaat’, aldus Raat.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding