Advertentie
financiën / Nieuws

Dierenpark groot financieel risico voor Emmen

Emmen moet oppassen met de bedragen die worden uitgegeven aan Dierenpark Emmen. Deloitte waarschuwt dat ,,het financiële risicoprofiel" sterk is toegenomen.

28 juni 2011
De gemeente Emmen moet op haar tellen passen met de grote bedragen die worden uitgegeven aan het Dierenpark Emmen. Accountant Deloitte waarschuwt dat ,,het financiële risicoprofiel" aanzienlijk is toegenomen, zo bevestigde de gemeente.
Bijna failliet
Emmen steekt meer dan 100 miljoen euro in de noodlijdende dierentuin, die eind 2010 bijna failliet ging en alleen kon overleven met een lening van 22 miljoen euro van de gemeente. Het Dierenpark moet in 2015 verhuizen naar een nieuwe locatie buiten de stad. Voor de grond van de huidige dierentuin in het centrum, 12 hectare groot, betaalt de gemeente 65 miljoen euro. Ook betaalt ze 17 miljoen euro mee aan het nieuwe dierenpark.

Voor crisis
Een woordvoerster van de gemeente zegt dat het besluit tot verhuizing al enkele jaren geleden is genomen, voor de kredietcrisis en voor de bezuinigingen. ,,Het is inderdaad zo dat de financiële situatie nu een stuk lastiger en ingewikkelder is." Volgens haar zijn echter voldoende waarborgen ingebouwd dat de risico's beheersbaar blijven.

200 miljoen
De verhuizing en nieuwbouw van de dierentuin kosten in totaal ruim 200 miljoen euro. In september neemt de gemeenteraad van Emmen, die een eigen adviesbureau in de arm heeft genomen, een definitief besluit.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

M. de Jager / ambtenaar
Prachtige foto van de gemeenteraad van Emmen.
Advertentie