Advertentie
financiën / Nieuws

Deventer wil 6 miljoen uitlenen aan voetbalclub

De Eredivisieclub had 11 miljoen gevraagd om het verouderde stadion te verbouwen.

23 mei 2014

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Deventer wil eredivisieclub Go Ahead Eagles 6 miljoen euro lenen. De club heeft het geld nodig voor een grote verbouwing van stadion De Adelaarshorst.

Bouwkundig niet goed

Dat meldde de gemeente vrijdagochtend. De voetbalclub had de gemeente om een lening van 11 miljoen euro gevraagd. Uit een brief van de club aan het gemeentebestuur blijkt dat de tribunes ,,bouwkundig niet meer in goede staat zijn''. Ook kan de club 'in toenemende mate' niet meer voldoen aan de aangescherpte veiligheidseisen van de KNVB. De Deventer raad moet nog akkoord gaan met de voorgenomen lening.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Ja, da's "niet geleerd en weer fout gedaan". College van Deventer: voor straf een heel; jaar op cursus aansluitend op collegevergaderingen. Of haalt men het uit het potje Representatie College?
Karel
Dat geld kun je ook gewoon geven, komt op hetzelfde neer.
Bertram Wientjens
Hebben we dan niets geleerd van de afgelopen crisis? College van Deventer zakt finaal door het ijs met deze actie. Geld lenen doe je bij banken en voetbal is commercie dus ze leren hun eigen boontjes maar doppen. Pas niet bij de nieuwe rol van de overheid. Help ze liever te bedenken in een regie/procesrol om als club goed de functioneren maar niet dit!!
August Biels / gewezen ambtenaar
Daar gaan we weer. Weer een gemeente die miljoenen in de bodemloze put van het betaalde voetbal stort. Het blijft toch een grof schandaal dat gemeenschapsgeld verdwijnt in de zakken van makelaars en tweedehands autohandelaren.
Hans Jacobs
Weer belastinggeld uitgeven om te duur betaalde voetballers aan het werk te houden. Voor mensen die zorg nodig hebben is nauwelijks geld. Wie graag voetballen wil zien moet daar gewoon voor betalen.
gerrie
Je zult maar in zo'n gemeente wonen. Proficiat.
K. de Beer / organisatie adviseur
Geld uitlenen is een taak voor de banken, niet voor de overheid.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
De ervaring leert dat clubs uit het betaald voetbal bepaald niet uitblinken in het terugbetalen van overheidsleningen. Dit centrum Linkse college vindt het kennelijk belangrijker dat er geld in betaald voetbal wordt gestopt dan in goede zorg. Hopelijk steekt de raad hier een stokje voor.
Hennie Toonen / teamleider vth
Is het dan zo slecht gesteld met het lerend vermogen in Nederland? Voor leningen heb je banken. Gemeenschapsgeld is er voor andere doelen.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Hoewel een grote sportfan helemaal eens met @Henny. Zo nodig ligt hier een taak voor de CdK en de minister van BZ om in te grijpen.
Advertentie