Advertentie
financiën / Nieuws

Den Haag wil meer Europees geld

Den Haag heeft samen met andere Europese steden gepleit voor meer Europese steun bij de aanpak van grotestedenproblematiek.

24 oktober 2011

Den Haag heeft maandag samen met de steden Oslo, Berlijn, Porto, Dresden en de Britse plaats Preston gepleit voor meer Europese steun bij de aanpak van de grotestedenproblematiek.

Eurocities

De gemeenten willen meer geld voor onder meer werkgelegenheids- en veiligheidsprojecten, opleidingen en het opknappen van verwaarloosde woningen. Dat liet de gemeente Den Haag weten. Eurocommissaris Gio Hahn (Regionaal Beleid) kreeg maandag uit handen van de Haagse wethouder Henk Kool een rapport van de zes gemeenten. Die maken deel uit van Eurocities, een samenwerkingsverband van ruim 140 Europese steden.

Oproep

In het rapport staan aanbevelingen voor de inzet van Europees geld. De steden doen een oproep aan de Europese Commissie om de verschillende fondsen voor de gemeenten, zoals het Europees Sociaal Fonds en het Regionaal Fonds, gecombineerd in te zetten. Den Haag ontving de afgelopen jaren ongeveer 30 miljoen euro aan Europees geld.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie