Advertentie
financiën / Nieuws

De Ronde Venen ondanks bouwcrisis uit rode cijfers

Een miljoenenverlies, een bestuurscrisis, burgemeester Burgman en wethouder Lambregts die opstapten. Maar nu lijkt De Ronde Venen weer op de goede weg.

09 maart 2012

De gemeente De Ronde Venen heeft het verlies op een aantal bouwprojecten weten terug te brengen van 15 naar 6 miljoen euro. Daarmee blijft de gemeente uit de rode cijfers. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente.

Burgemeester opgestapt
Het miljoenenverlies op de bouwprojecten leidde vorig najaar tot een crisis in het gemeentebestuur. Eind september stapten burgemeester Marianne Burgman en wethouder Ingrid Lambregts op na ruzie in het college over de ernst van de situatie. De Ronde Venen heeft nu weer een gezonde financiële basis met zelfs positieve reserves, aldus de woordvoerder.

Magere jaren
Hard ingrijpen was nodig, aldus de gemeente. Dat deed de gemeente door projecten kritisch tegen het licht te houden en uitgaven flink aan te passen. De komende jaren worden wel een paar magere jaren, aldus de woordvoerder. Hij verwacht dat in 2015 de gemeentefinanciën weer op orde zijn.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie