of 59232 LinkedIn

Concurrenten nemen ritten Regiotaxi Gelderland over

Vanaf zaterdag wordt het vervoer met Regiotaxi Gelderland in stappen weer op gang gebracht. Zaterdag kan de meest kwetsbare groep reizigers weer ritten bestellen.
Reageer

Vanaf zaterdag wordt het vervoer met Regiotaxi Gelderland in stappen weer op gang gebracht. Zaterdag kan de meest kwetsbare groep reizigers weer ritten bestellen. Daarbij gaat het om rolstoelgebruikers, reizigers met een visuele beperking en reizen van en naar het ziekenhuis. 

Geld was op
Ook de reeds bestelde ritten van overige reizigers worden vanaf zaterdag uitgevoerd. Maandag kunnen alle reizigers weer ritten met Regiotaxi Gelderland bestellen. 
Dit heeft de provincie Gelderland vrijdag laten weten. Vervoersbedrijf Willemsen de Koning in Arnhem stopte eerder deze week plotsklaps met alle regiotaxiritten in Gelderland omdat het geld op was.

Noodscenario
De afgelopen periode is dag en nacht gewerkt aan de uitvoering van het noodscenario voor vervangend vervoer. De ritten worden uitgevoerd door de vervoerders die oorspronkelijk pas vanaf 1 juli aan de slag zouden gaan. 
Willemsen de Koning is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. Door het faillissement staan 376 taxichauffeurs op straat. Het merendeel van hen had een vaste baan bij het bedrijf. Vakbonden en provincie zijn bezig om de 376 werkloze chauffeurs onder te brengen bij drie andere taxibedrijven in Gelderland. Dat zijn de bedrijven die vanaf juli de regiotaxi in de provincie zouden verzorgen en die daarmee nu eerder aan de slag gaan.

Dwangsom
Woensdag had de voorzieningenrechter nog bepaald dat Willemsen de Koning onmiddellijk weer moest gaan rijden op straffe van een dwangsom van 40.000 euro per dag, maar er was geen geld voor brandstof of salarissen meer. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding