of 59232 LinkedIn

Beste rekenkamerrapport Rotterdam

De Rekenkamer Rotterdam heeft de onderscheiding gekregen voor het beste rekenkameronderzoek. De prijs, de Goudvink 2014, krijgt de rekenkamer voor het onderzoek naar het optreden van stadswachten in de openbare ruimte.

De Rekenkamer Rotterdam heeft de onderscheiding gekregen voor het beste rekenkameronderzoek. De prijs, de Goudvink 2014, krijgt de rekenkamer voor het onderzoek naar het optreden van stadswachten in de openbare ruimte - “Horen, zien en schrijven.”

Innovatief en gedurfd
Het rapport gaat over de veiligheid op straat. De jury – onder voorzitterschap van vertrekkend voorzitter Leo Markensteyn van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (NVRR) – is van mening dat de gekozen onderzoeksmethode, participerende observatie, ‘innovatief en gedurfd is’.

Aanzet tot nieuw beleid
Bovendien heeft het rapport daadwerkelijk geleid tot aanpassing van beleid en tot aanzet van nieuw beleid. Met name dat resultaat heeft de doorslag gegeven. De jury heeft vooral gelet op de activiteiten die een rekenkamer heeft ondernomen om de doorwerking van het onderzoek te bevorderen en de feiten waaruit blijkt dat de doorwerking ook daadwerkelijk effect heeft gehad: de invloed op het college van burgemeester en wethouders, de effecten op de uitvoerende dienst, de perspectieven voor de burger en de voorbeeldwerking voor onderzoek door andere rekenkamers.

Lof
In totaal zijn twintig rekenkamerrapporten op basis van die thema’s beoordeeld. Naast Rotterdam ontvangen ook drie genomineerde rekenkamerrapporten lof van de jury: de Randstedelijke Rekenkamer, de Rekenkamer Leeuwarden en de Noordelijke Rekenkamer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding