Advertentie
financiën / Nieuws

Bergen op Zoom betaalt miljoenen alsnog

Bergen op Zoom kocht in 2005 een terrein van alcoholproducent Nedalco voor 69 miljoen euro, dochterbedrijf van Cosun. Tot dusver werd slechts 30 miljoen euro overgemaakt vanwege rijzende vermoedens over ongeoorloofde staatssteun.

16 mei 2014

Bergen op Zoom betaalt alsnog 39 miljoen euro aan het bedrijf Royal Cosun om een eind te maken aan een slepend conflict over de aankoop van een bedrijfsterrein in de gemeente. De lopende rechtszaken worden gestaakt. De gemeente en het bedrijf hebben dat vrijdag bekendgemaakt.

Staatssteun
Bergen op Zoom kocht in 2005 een terrein van alcoholproducent Nedalco voor 69 miljoen euro, dochterbedrijf van Cosun. Tot dusver werd slechts 30 miljoen euro overgemaakt vanwege rijzende vermoedens over ongeoorloofde staatssteun. De gemeente kreeg twijfels omdat Nedalco de productie in Bergen op Zoom uiteindelijk beëindigde en niet naar een andere locatie verplaatste.

Bergse Haven
Tot verbazing van de gemeente oordeelde de Europese Commissie echter dat de vergoeding geen verboden staatssteun was. Bergen op Zoom kocht het terrein van Nedalco voor het woningbouwproject Bergse Haven. Door de hoge aankoopprijs en saneringskosten is het project niet rendabel en lijdt de gemeente verlies.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie