Advertentie
financiën / Nieuws

18 miljoen Europees geld tegen jeugdwerkloosheid

Er komt bijna 18 miljoen euro extra beschikbaar voor projecten die de jeugdwerkloosheid in Nederland moeten terugdringen. Het geld komt uit Europese subsidies en gaat naar jeugdprojecten in 35 gemeenten.

24 februari 2015

Er komt bijna 18 miljoen euro extra beschikbaar voor projecten die de jeugdwerkloosheid in Nederland moeten terugdringen. Het geld komt uit Europese subsidies en gaat naar jeugdprojecten in 35 gemeenten. 

Jongeren zonder werk
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt dat dinsdag, op 'Europese banendag' op Twitter, bekend. Vorig jaar kregen de gemeenten ongeveer 41 miljoen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om initiatieven te steunen die gericht zijn op jongeren zonder werk. De acties zouden halverwege dit jaar aflopen, maar worden met de extra subsidie verlengd. De ESF-bijdrage aan de projecten gaat omhoog en gemeenten krijgen meer tijd om de acties af te ronden.

Dramatisch
Klijnsma ziet dat ondanks het herstel van de economie de jeugdwerkloosheid hardnekkig is. 'Teveel jongeren hebben problemen met het vinden van een baan. Dat is in de eerste plaats dramatisch voor de jongeren zelf, maar eigenlijk voor ons allemaal. Daar kunnen we niet in berusten.' (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bertus
Klijnsma 'vergeet' te vermelden dat Nederland hiervoor eerst 24 miljoen aan Brussel heeft betaald.

#domgansje
Jeannette
onzinnig gedoe dat geld rondpompen. En de ouderen maar langer laten werken. Ik snap het niet meer.
Rob van Muilekom / Lijsttrekker PvdA PS Utrecht 2015
Middelen voor jeugdwerkloosheid liefst investeren in sectoren die in de toekomst meer opleveren dan dat ze nu kosten. Bijvoorbeeld woningisolatie, de aanleg van energiezuinig openbaar vervoer, zorg en techniek/ICT, de aanleg van havens etc. is te overwegen. Je creëert dan werk op een manier die volgende generaties rijker maakt. Ook de oprichting van Leerwerkbedrijven voor jongeren om een vak te leren en diploma te halen in sectoren waar nu minder geld is. Bijvoorbeeld inzet in het beheer en onderhoud buitengebied, de verzorgingstehuizen, en de horeca.
Advertentie