of 59236 LinkedIn

Nieuws

 • De reacties vanuit de politiek zijn voorspelbaar. Waar de partijen die de aankomende coalitie vormen voornamelijk de lof zingen over de troonrede, zijn de oppositiepartijen kritisch over datgene waar de troonrede huns inziens ten onrechte niet of nauwelijks over rept. En dat zijn steevast hun stokpaardjes.

  Stokpaardjes en voorspelbare partijpolitiek

  2 reacties

  De reacties vanuit de politiek zijn voorspelbaar. Waar de partijen die de aankomende coalitie vormen voornamelijk de lof zingen over de troonrede en de begrotingen, zijn de oppositiepartijen kritisch over datgene waar de troonrede huns inziens ten onrechte niet of nauwelijks over rept en waar de begrotingen te weinig geld voor uittrekken. En dat zijn steevast hun stokpaardjes.

 • De Nederlandse economie bloeit en de schatkist is gezond. Dat heeft koning Willem-Alexander gezegd in de troonrede, waarmee het parlementaire jaar is geopend. Wel is het belangrijk dat meer mensen gaan profiteren van de economische voorspoed, aldus de koning.

  Verbeterde welvaart bereikt niet iedereen

  Reageer

  De Nederlandse economie bloeit en de schatkist is gezond. Dat heeft koning Willem-Alexander gezegd in de troonrede, waarmee het parlementaire jaar is geopend. Wel is het belangrijk dat meer mensen gaan profiteren van de economische voorspoed, aldus de koning. 

 • 
Op 19 september 2017 opende Koning Willem-Alexander het nieuwe werkjaar van het parlement in de Ridderzaal in Den Haag met het uitspreken van de Troonrede.

  Troonrede 2017

  1 reactie

  Op 19 september 2017 opende Koning Willem-Alexander het nieuwe werkjaar van het parlement in de Ridderzaal in Den Haag met het uitspreken van de Troonrede.

 • Omdat het economisch goed gaat met Nederland, moeten werknemers daar ook van profiteren. Veel meer dan nu het geval is vinden de vakbonden CNV en FNV.

  Ook ambtenaren gaan profiteren van fikse looneisen

  Het is allereerst de marktsector die wat gaat merken van inhaliger vakbonden, maar ambtenaren zullen volgen. Zowel het CNV als de FNV geven aan niet langer voor 1,5 of 2 procent extra loon te gaan maar eerder aan 3 of 4 en in sommige gevallen zelfs 5 procent. ‘Er moet koopkrachtherstel gaan plaatsvinden, ook voor de ambtenaren’, zegt Patrick de Fey van vakbond CNV. ‘Zij hebben te lang de gevolgen van de crisis gevoeld’.

 • Nederlandse gemeenten hebben tot nu toe 346.832 euro toegezegd aan Giro 5125, laat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten International (VNG International) weten. De ingezamelde gelden gaan naar het Rode Kruis, dat de helft inzet voor noodhulp. De andere helft wordt gebruikt voor structurele wederopbouw van de getroffen eilanden. De hoogte van de opbrengst kan vanaf vandaag online gevolgd worden.

  VNG-actie St. Maarten, Saba en St. Eustatius bijna op 3.5 ton

  Nederlandse gemeenten hebben tot nu toe 346.832 euro toegezegd aan Giro 5125, laat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten International (VNG International) weten. De ingezamelde gelden gaan naar het Rode Kruis, dat de helft inzet voor noodhulp. De andere helft wordt gebruikt voor structurele wederopbouw van de getroffen eilanden. De hoogte van de opbrengst kan vanaf vandaag online gevolgd worden.

 • Bezoekers van het Jeroen Boschjaar in 2016 hebben in totaal 153,1 miljoen euro uitgegeven. Dat staat in de eindevaluatie die de gemeente Den Bosch maandag heeft gepubliceerd. De organisatie berekende dat alle activiteiten in totaal 1,4 miljoen bezoekers hebben gehad.

  Jeroen Boschjaar brengt 153 miljoen euro op

  Reageer

  Bezoekers van het Jeroen Boschjaar in 2016 hebben in totaal 153,1 miljoen euro uitgegeven. Dat staat in de eindevaluatie die de gemeente Den Bosch maandag heeft gepubliceerd. De organisatie berekende dat alle activiteiten in totaal 1,4 miljoen bezoekers hebben gehad.

 • Er kloppen steeds meer kinderen aan voor jeugdzorg bij gemeenten, terwijl het geld voor dit jaar in de helft van de gemeenten nu al op is. Ruim driekwart van de gemeenten blijkt inmiddels wachtlijsten voor jeugdzorg te hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 228 gemeenten.

  Gemeentelijke geldpot jeugdzorg leeg

  Er kloppen steeds meer kinderen aan voor jeugdzorg, terwijl het geld voor dit jaar in de helft van de gemeenten nu al op is. Ruim driekwart van de gemeenten blijkt inmiddels wachtlijsten voor jeugdzorg te hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 228 gemeenten.

 • De verwachte baten van de Amsterdamse aanpak statushouders zijn twee keer zo groot als de kosten. Dat blijkt uit een Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse (MKBA) naar de effecten van de extra investeringen in de aanpak. Extra aandacht leidt statushouders eerder naar werk.

  Extra aandacht statushouders loont

  De verwachte baten van de Amsterdamse aanpak statushouders zijn twee keer zo groot als de kosten. Dat blijkt uit een Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse (MKBA) naar de effecten van de extra investeringen in de aanpak. Extra aandacht leidt statushouders eerder naar werk.