of 59167 LinkedIn

Nieuws

 • In naam blijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) hetzelfde. Maar de nieuwe Rob krijgt er wel een stevige taak bij. De adviesfunctie van de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) wordt overgedragen aan de Rob.

  Rob en Rfv samen in nieuwe adviesraad

  In naam blijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) hetzelfde. Maar de nieuwe Rob krijgt er wel een stevige taak bij. De adviesfunctie van de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) wordt overgedragen aan de Rob.

 • Ed Figee, jarenlang lobbyist voor Oost-Nederland in Den Haag, onderzocht langs welke wegen en op welke manier gemeenten en provincies in de nationale en Europese politieke arena decentrale belangen onder de aandacht brengen.

  Den Haag: weinig oog voor gemeentelijk en provinciaal belang

  Den Haag is amper ontvankelijk voor decentrale belangen. Bij voorkeur houdt het rijk de touwtjes in handen, vooral de financiële. Dat concludeert Edward Figee van de Universiteit Twente in zijn proefschrift: ‘Listen to us! – regional and local Public Affairs in the Dutch and European political arena’. ‘Brussel’ is meer ontvankelijk, maar daar moeten gemeenten en provincies opboksen tegen nationale belangen.

 • Paasberg - Arnhem

  Arnhem wil graag bouwen voor superrijken

  Arnhem wil ruimte maken om 250 woningen voor de hoogste inkomenscategorie te bouwen. Daarvoor heeft de gemeente toplocaties in met name het groen op het oog. Minimale vraagprijs: 500.000 euro.

 • De provincie Zuid-Holland is van plan de vergunning van 42 van de 80 tankstations langs provinciale wegen in te trekken. Deze tankstations staan op provinciale grond. De Provincie vindt de huidige precariovergoeding die de tankstations betalen te laag en wil overstappen op een marktconforme vergoeding.

  Zuid-Holland wil vergunning provinciale tankstations intrekken

  De provincie Zuid-Holland is van plan de vergunning van 42 van de 80 tankstations langs provinciale wegen in te trekken. Deze tankstations staan op provinciale grond. De Provincie vindt de huidige precariovergoeding die de tankstations betalen te laag en wil overstappen op een marktconforme vergoeding.

 • De nettowinst van de NWB Bank is in 2016 gestegen naar 107,4 miljoen euro. Dat is een groei van 13 procent.

  NWB boekt 13 procent meer winst

  De nettowinst van de NWB Bank is in 2016 gestegen naar 107,4 miljoen euro. Dat is een groei van 13 procent. In 2015 bedroeg de winst 94,7 miljoen euro. De stijging vloeit volgens de bank vooral voort uit een verbetering van het renteresultaat. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën