of 59054 LinkedIn

Nieuws

 • Hij omschrijft het zelf als een burgerinitiatef. Een burgerinitiatief in pak. Voormalig topambtenaar Jeroen Kremers, IMF-bestuurder en bankier bij de Royal Bank of Scotland spant zich in om een nationale investeringsbank van de grond te krijgen met minimaal 100 miljard euro in kas.

  ‘Breng BNG, NWB en FMO onder één dak’

  Jeroen Kremers, voorheen topambtenaar bij Financiën, IMF-bestuurder en bankier bij de Royal Bank of Scotland, spant zich in om een nationale investeringsbank van de grond te krijgen met minimaal 100 miljard euro in kas.

 • De SP Vlaardingen vraagt zich af waarom ambtenaren met koude voeten in een tochtende publiekshal per se Uggs moeten krijgen. Goedkopere en dikke sokken zijn volgens de socialisten een prima alternatief.

  'Beter sokken dan dure Uggs voor ambtenarenvoeten'

  Hippe bontlaarzen voor koude ambtenaarvoeten. Sommigen noemen het meegaan in ‘first-world-problems’ anderen noemen het een pragmatische oplossing voor een vervelend probleem. Feit is dat tien balieambtenaren bij de gemeente Vlaardingen er deze winter zowel warmpjes als modieus bijzitten dankzij hun gemeente-Uggs. Door koude luchtstromen in de publiekshal van het gemeentehuis hadden ze permanent koude voeten. 

 • Roosendaal wil de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ) inschakelen vanwege de tekorten op het jeugdbudget over dit en komende jaren. De achttien gemeenten van de regio Zuid-Limburg overwegen bij het rijk aan de bel te trekken omdat het objectieve verdeelmodel jeugd te forse negatieve herverdeeleffecten voor de regio met zich brengt.

  Gemeenten roepen hulp in vanwege tekorten jeugd

  Roosendaal wil de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ) inschakelen vanwege de tekorten op het jeugdbudget over dit en komende jaren. De gemeente wil onder meer samen met de TAJ pleiten voor een meer geleidelijke korting van het rijksbudget. De achttien gemeenten van de regio Zuid-Limburg overwegen bij het rijk aan de bel te trekken omdat het objectieve verdeelmodel jeugd te forse negatieve herverdeeleffecten voor de regio met zich meebrengt.

 • Het verdeelmodel voor bijstandsuitkeringen moet worden aangepast. Ook de vangnetregeling moet worden verruimd. Daarvoor pleiten de wethouders werk en inkomen en financiën van de G4 in een brief aan de Kamer.

  Brandbrief G4: verdeelmodel bijstand moet op de schop

  Het verdeelmodel voor bijstandsuitkeringen moet worden aangepast. Het kent onverklaarbare en forse uitschieters. Ook de vangnetregeling moet worden verruimd. Het risico voor gemeenten moet voorlopig worden beperkt tot 30 euro per inwoner. Daarvoor pleiten de wethouders werk en inkomen en financiën van de G4 in een brief aan de Kamer.

 • Ruim 57 procent van de gemeenten verwacht dit jaar niet uit te komen met het jeugdhulpbudget. Voor volgend jaar voorziet 61 procent van de gemeenten in de rode cijfers te belanden. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 215 gemeenten.

  Zes op tien gemeenten heeft tekort op jeugdhulp

  Ruim 57 procent van de gemeenten verwacht dit jaar niet uit te komen met het jeugdhulpbudget. Voor volgend jaar zien nog meer gemeenten het somber in: ruim zes op de tien gemeenten (61 procent) van de gemeenten voorziet in 2017 in de rode cijfers te belanden.

 • Bijna twee jaar geleden kondigde Gelderland vol trots aan dat de eerste zelfrijdende auto's zonder stuur en chauffeur in 2015 hun weg zouden zoeken over de Gelderse wegen. 'Een wereldprimeur' was het. Maar de techniek bleek veel ingewikkelder dan gedacht.

  Gelderland wil uit project met zelfrijdende auto

  5 reacties

  Gelderland wil af van het experiment met de zelfrijdende auto op de openbare weg. De provincie heeft 4,1 miljoen euro geïnvesteerd in het project. 'Marktpartijen moeten het stokje nu overnemen', vindt de provincie. De WEpods, zoals de autootjes heten, hebben nooit passagiers vervoerd tussen station Ede-Wageningen en de campus van de Wageningen Universiteit, zoals de bedoeling was.

 • Uit een steekproef van de Vereniging Eigen Huis onder 109 gemeenten blijkt dat de ozb in 2017 gemiddeld 1,3 procent stijgt. In plaats van 273 euro in 2016 betalen huiseigenaren volgend jaar gemiddeld 3 euro meer. Met de stijging van 1,3 procent blijven gemeenten onder de met het rijk het afgesproken maximum – de zogeheten macronorm. Dat is voor het eerst in jaren.

  Ozb daalt in kwart gemeenten

  De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgend jaar in ruim een kwart van de gemeenten omlaag. Grootste dalers zijn de gemeenten Rijswijk en Geldrop-Mierlo met 7 procent.

 • Volgens de vakbond FNV Overheid neemt het aantal gevallen van payrollconstructies toe bij gemeenten. Ook Pvda-Kamerleden zien dit me lede ogen aan hebben vragen gesteld aan de ministers.

  Misbruik payrollconstructie gemeenten neemt toe

  De payrollconstructie ligt weer onder de vuur. PvdA-kamerleden Roos Vermeij en John Kerstens dienden Kamervragen in naar aanleiding van berichten dat de gemeenten Haarlem en Tilburg op deze wijze mensen inhuurt. Maar vrijwel alle gemeenten maken nog altijd volop gebruik van payrollconstructies. ‘Sterker nog, het neemt alleen maar toe’,  zegt Bert de Haas van vakbond FNV Overheid heeft. ‘We horen steeds vaker van werknemers dat ze vroeger bijvoorbeeld met tien collega’s in vaste dienst op een afdeling zaten en tegenwoordig nog maar met twee. De rest is dan ingehuurd via een uitzendbureau of op basis van een payrollconstructie.’

 • Met kreten als 'Stop de verpaupering' en 'Bouwen - niet slopen' proberen voor- en tegenstanders van het voorgenomen woonbeleid in de stad de Rotterdammers in hun kamp te trekken.

  Fel referendum over Rotterdamse woonvisie

  Reageer

  Met kreten als 'Stop de verpaupering' en 'Bouwen - niet slopen' proberen voor- en tegenstanders van het voorgenomen woonbeleid in de stad de Rotterdammers in hun kamp te trekken.

 • Gisteren kregen ambtenaren te horen dat ze per volgend jaar meer pensioenpremie moeten betalen aan het ABP. Vandaag maakt het kabinet bekend dat het 330 miljoen uittrekt om deze kosten van de ambtenaren te compenseren.

  Stijging pensioenpremie ambtenaren gecompenseerd

  19 reacties

  Het kabinet van VVD en PvdA maakt 330 miljoen euro vrij om ambtenaren volgend jaar te compenseren voor de stijging van de pensioenpremie. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten, zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën na afloop. Ambtenarenpensioenfonds ABP maakte donderdag bekend dat het de pensioenpremie volgend jaar structureel verhoogt omdat het fonds er niet goed voor staat. 

 • De vakbonden zoals FNV Overheid staan achter het besluit van het ABP om de pensioenpremie te verhogen. Het alternatief zou zijn om van het pensioen te snoepen en dat willen de bonden niet.

  ‘Liever premieverhoging dan pensioenverslechtering’

  Vakbond FNV vindt de verhoging van de pensioenpremie voor ambtenaren niet meer dan logisch. ‘Het is een noodzakelijk correctie na een enorme daling van wel 30 procent in het verleden’, legt Jan- Willem Dieten van de vakbond uit. ‘Overigens is de premie nog steeds onder het niveau van 2013. Voor een fatsoenlijk pensioen is nu eenmaal een fatsoenlijke premie nodig’. Wel zorgde de vakbond ervoor dat de verhoging stapsgewijs  door het ABP wordt ingevoerd.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën