of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • 
Op 19 september 2017 opende Koning Willem-Alexander het nieuwe werkjaar van het parlement in de Ridderzaal in Den Haag met het uitspreken van de Troonrede.

  Troonrede 2017

  1 reactie

  Op 19 september 2017 opende Koning Willem-Alexander het nieuwe werkjaar van het parlement in de Ridderzaal in Den Haag met het uitspreken van de Troonrede.

 • Omdat het economisch goed gaat met Nederland, moeten werknemers daar ook van profiteren. Veel meer dan nu het geval is vinden de vakbonden CNV en FNV.

  Ook ambtenaren gaan profiteren van fikse looneisen

  Het is allereerst de marktsector die wat gaat merken van inhaliger vakbonden, maar ambtenaren zullen volgen. Zowel het CNV als de FNV geven aan niet langer voor 1,5 of 2 procent extra loon te gaan maar eerder aan 3 of 4 en in sommige gevallen zelfs 5 procent. ‘Er moet koopkrachtherstel gaan plaatsvinden, ook voor de ambtenaren’, zegt Patrick de Fey van vakbond CNV. ‘Zij hebben te lang de gevolgen van de crisis gevoeld’.

 • Nederlandse gemeenten hebben tot nu toe 346.832 euro toegezegd aan Giro 5125, laat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten International (VNG International) weten. De ingezamelde gelden gaan naar het Rode Kruis, dat de helft inzet voor noodhulp. De andere helft wordt gebruikt voor structurele wederopbouw van de getroffen eilanden. De hoogte van de opbrengst kan vanaf vandaag online gevolgd worden.

  VNG-actie St. Maarten, Saba en St. Eustatius bijna op 3.5 ton

  Nederlandse gemeenten hebben tot nu toe 346.832 euro toegezegd aan Giro 5125, laat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten International (VNG International) weten. De ingezamelde gelden gaan naar het Rode Kruis, dat de helft inzet voor noodhulp. De andere helft wordt gebruikt voor structurele wederopbouw van de getroffen eilanden. De hoogte van de opbrengst kan vanaf vandaag online gevolgd worden.

 • Bezoekers van het Jeroen Boschjaar in 2016 hebben in totaal 153,1 miljoen euro uitgegeven. Dat staat in de eindevaluatie die de gemeente Den Bosch maandag heeft gepubliceerd. De organisatie berekende dat alle activiteiten in totaal 1,4 miljoen bezoekers hebben gehad.

  Jeroen Boschjaar brengt 153 miljoen euro op

  Reageer

  Bezoekers van het Jeroen Boschjaar in 2016 hebben in totaal 153,1 miljoen euro uitgegeven. Dat staat in de eindevaluatie die de gemeente Den Bosch maandag heeft gepubliceerd. De organisatie berekende dat alle activiteiten in totaal 1,4 miljoen bezoekers hebben gehad.

 • Er kloppen steeds meer kinderen aan voor jeugdzorg bij gemeenten, terwijl het geld voor dit jaar in de helft van de gemeenten nu al op is. Ruim driekwart van de gemeenten blijkt inmiddels wachtlijsten voor jeugdzorg te hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 228 gemeenten.

  Gemeentelijke geldpot jeugdzorg leeg

  Er kloppen steeds meer kinderen aan voor jeugdzorg, terwijl het geld voor dit jaar in de helft van de gemeenten nu al op is. Ruim driekwart van de gemeenten blijkt inmiddels wachtlijsten voor jeugdzorg te hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS onder 228 gemeenten.

 • De verwachte baten van de Amsterdamse aanpak statushouders zijn twee keer zo groot als de kosten. Dat blijkt uit een Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse (MKBA) naar de effecten van de extra investeringen in de aanpak. Extra aandacht leidt statushouders eerder naar werk.

  Extra aandacht statushouders loont

  De verwachte baten van de Amsterdamse aanpak statushouders zijn twee keer zo groot als de kosten. Dat blijkt uit een Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse (MKBA) naar de effecten van de extra investeringen in de aanpak. Extra aandacht leidt statushouders eerder naar werk.

 • De G32-gemeenten willen sociaal ondernemen en "impact first" vlottrekken. Als het aan voorzitter van de pijler Werk en Inkomen van de G32 en Edese wethouder Willemien Vreugdenhil (CDA) ligt, is de tijd van experimenten en pilots met sociaal ondernemen voorbij. ‘Gemeenten zijn de grootste showstopper voor sociaal ondernemerschap.’

  ‘Laat ambtenaar zelf nadenken’

  De tijd van experimenten en pilots met sociaal ondernemen is voorbij, als het aan voorzitter van de pijler Werk en Inkomen van de G32 en Edese wethouder Willemien Vreugdenhil (CDA) ligt. ‘Gemeenten zijn de grootste showstopper voor sociaal ondernemerschap.’

 • Om de drieduizend nieuwe studenten welkom te heten en de stad te laten zien zijn 230 gemeenteambtenaren ingeschakeld al stadsgids. De plaatselijke VVD wilde weten hoeveel tijd en geld dit kostte.

  Vraagtekens bij inzet ambtenaren als stadsgids

  Gastvrijer kan het haast niet, zou je denken. Zo’n 230 gemeenteambtenaren van Rotterdam verwelkomden onlangs de drieduizend nieuwe studenten voor de Erasmusuniversiteit in de havenstad. Dat ging gepaard met een uitgebreide rondleiding. Mooi initiatief om studenten te betrekken, maar wat kost dat wel niet, zoveel ambtenaren die van hun gewone werk werden gehouden? Vroeg de Rotterdamse VVD zich af.

 • Geld dat gemeenten via giro 5125 ter beschikking stellen voor hulp aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba zal voor de helft worden gebruikt voor projecten die zijn gericht op structurele wederopbouw van de door de orkaan Irma getroffen eilanden.

  Helft noodhulp gemeenten naar wederopbouw St. Maarten

  Geld dat gemeenten via giro 5125 ter beschikking stellen voor hulp aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba zal voor de helft worden gebruikt voor projecten die zijn gericht op structurele wederopbouw van de door de orkaan Irma getroffen eilanden.

 • Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen concluderen dat op basis van onderzoek naar intergemeentelijke samenwerking in zeven Gelderse regio’s. Dat onderzoek werd gehouden in opdracht van de provincie Gelderland. In vier van die regio’s – de Achterhoek, Noord-Veluwe, regio Arnhem en Rivierenland – constateerden ze minder onderling vertrouwen dan in het Rijk van Nijmegen, de Stedendriehoek (rondom Apeldoorn) en FoodValley (rondom Wageningen).

  Gebrek onderling vertrouwen kost gemeenten geld

  Als er sprake is van weinig onderling vertrouwen tussen gemeenten in een regio, gaat dat ten koste van de effectiviteit van de samenwerking. In dat geval kan het zelfs verstandiger zijn samenwerking te zoeken met andere gemeenten, of zelfs taken weer zelfstandig op te pakken.

 • Flevoland heeft van alle provincies op cultuurgebied het minst te bieden; Noord-Holland heeft het rijkste aanbod.

  Flevoland op cultuurgebied saaiste provincie

  2 reacties

  Flevoland heeft van alle provincies op cultuurgebied het minst te bieden; Noord-Holland heeft het rijkste aanbod. Verder is Brabant dé sportprovincie en heeft Utrecht het karigste sportaanbod. Dat blijkt uit het Vrije Tijd Merkenonderzoek, ontwikkeld door een merkenadviesbureau met de Universiteit van Amsterdam.

 • Volgens de stichting NLPO, die de belangen van de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen behartigt, is 30 miljoen euro extra nodig. Zo’n driekwart van alle lokale publieke omroepen ontvangt op dit moment minder dan 25.000 euro per jaar en dat is veel te weinig, aldus de NLPO.

  Meer geld voor lokale omroep gevraagd

  4 reacties

  Lokale publieke omroepen zullen niet overleven als een nieuw kabinet niet snel over de brug komt met meer geld. Dat stellen 260 lokale publieke omroeporganisaties in een petitie die dinsdag wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën