of 59108 LinkedIn

Nieuws

 • De komende vier jaar is 420 miljoen extra nodig om kwetsbare groepen een plek op de arbeidsmarkt te bieden. Door te forse bezuinigingen op de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) kunnen sociale werkbedrijven onmogelijk de Participatiewet en Banenafspraak uitvoeren. Deze wens en zorg uitten wethouders richting staatssecretaris Klijnsma.

  Cedris: 420 miljoen extra nodig voor sw-bedrijven

  Door te forse bezuinigingen op de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) kunnen sociale werkbedrijven onmogelijk de Participatiewet en de Banenafspraak uitvoeren. Deze zorg uitten wethouders richting staatssecretaris Klijnsma. De komende vier jaar is 420 miljoen extra nodig om kwetsbare groepen een plek op de arbeidsmarkt te bieden.

 • Diverse gemeenten nemen maatregelen tegen te hoge beloningen voor topbestuurders van zorginstellingen, maar tot nu toe pakken die meestal niet goed uit. Na Rotterdam, Eindhoven en Tilburg zijn nu ook een aantal Limburgse gemeenten op de vingers getikt. Het is volgens het Ministerie van BZK niet toegestaan om geen zorg meer af te nemen als een topman van een zorginstelling volgens de gemeente een te hoge beloning ontvangt.

  Ook Limburgse gemeenten de fout in met salarisgrens

  Diverse gemeenten nemen maatregelen tegen te hoge beloningen voor topbestuurders van zorginstellingen, maar tot nu toe pakken die meestal niet goed uit. Na Den Haag, Eindhoven en Tilburg is nu ook een aantal Limburgse gemeenten op de vingers getikt. Het is volgens het ministerie van BZK namelijk niet toegestaan om geen zorg meer af te nemen als een topman van een zorginstelling volgens de gemeente een te hoge beloning ontvangt.

 • De leerlingenkrimp die de afgelopen jaren voor lege delen van scholen heeft gezorgd heeft niet tot een financiële flop voor gemeenten geleid. De meesten speelden er handig op in door andere functies voor lege ruimtes te bedenken.

  Creatieve gemeenten voorkomen strop schoolgebouwen

  Gemeenten gaan creatief om met huisvesting van scholen. Hierdoor zijn er geen negatieve financiële gevolgen ontstaan door de landelijke leerlingenkrimp van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit onderzoek van het CAOP en de TU Delft. Zelfs gemeenten waar een leerlingendaling van maar liefst 20 procent was bleken goed op de nieuwe situatie te anticiperen door gebouwen te verhuren of een andere functie te geven.

 • Gemeenten gaan jaarlijks gezamenlijk met andere gebruikers vanaf 2018 93,4 miljoen euro bijleggen voor de voorzieningen MijnOverheid, Digipoort en DigiD. De discussie over wie er voor de kosten opdraait voor de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) is daarmee ten einde.

  Gemeenten ontvangen GDI-rekening: jaarlijks 93 miljoen

  Gemeenten gaan jaarlijks gezamenlijk met andere gebruikers vanaf 2018 93,4 miljoen euro bijleggen voor de voorzieningen MijnOverheid, Digipoort en DigiD. De discussie over wie er voor de kosten opdraait voor de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) is daarmee ten einde. 

 • Gelderland wilde zeker stellen dat Gelredome, dat met fikse overheidssteun is gebouwd, een multifunctioneel gebouw zou blijven waar alle Gelderlanders van konden profiteren. Daarom werd een boete vastgesteld op verkoop aan een voetbalclub. Enkele Gelderse politieke partijen willen wel nadenken over het schrappen van die boete om Vitesse een kans te geven. De PVV stelde woensdag voor om de boete te verlagen naar 6,8 miljoen euro, maar over dat voorstel is niet gestemd.

  Gelderland stelt besluit Gelredome uit

  1 reactie

  De provincie Gelderland heeft woensdag geen besluit genomen over medewerking aan het plan van voetbalclub Vitesse om stadion Gelredome te kopen. Vitesse denkt dat te kunnen doen als de provincie een boetebeding van 11,3 miljoen euro op verkoop aan een betaaldvoetbalorganisatie laat vallen, maar Provinciale Staten vinden dat er op dit moment te veel onduidelijkheden zijn. Verantwoordelijk gedeputeerde Jan Markink zal snel met een voorstel over het plan van Vitesse komen, zei hij woensdag.

 • Gemeenten maken geen haast met het terugbrengen van het aantal vierkante meters winkeloppervlakte. Dat daalde de afgelopen jaar slechts met een magere 1,2 procent, zo blijkt uit cijfers van Locatus, die door omroep BNR naar buiten zijn gebracht.

  Gemeenten traag met aanpak winkelleegstand

  Gemeenten maken geen haast met het terugbrengen van het aantal vierkante meters winkeloppervlakte. Dat daalde de afgelopen jaar slechts met een magere 1,2 procent, zo blijkt uit cijfers van Locatus, die door omroep BNR naar buiten zijn gebracht.

 • De gemeente Den Haag gaat 2,6 miljoen euro reserveren voor nabestaanden van Joodse inwoners die in de jaren 1940 tot en met 1955 'immoreel zijn behandeld' door de stad. Tijdens de oorlogsjaren onteigende de bezetter al het onroerend goed van Joden.

  Den Haag reserveert miljoenen voor Joodse nabestaanden

  1 reactie

  De gemeente Den Haag gaat 2,6 miljoen euro reserveren voor nabestaanden van Joodse inwoners die in de jaren 1940 tot en met 1955 'immoreel zijn behandeld' door de stad. Tijdens de oorlogsjaren onteigende de bezetter al het onroerend goed van Joden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën