of 59250 LinkedIn

Drieluik: expertisetafels public business control

Reageer

De wereld, ook die  van het openbaar bestuur, is volop in verandering. De overheid legt een grotere verantwoordelijkheid bij maatschappelijke partners en inwoners. De noodzaak van samenwerking tussen overheden, maatschappelijke partners en bedrijfsleven neemt toe.

Meerdere taken worden bij de lagere overheden neergelegd (decentralisaties sociaal domein, Omgevingswet) met een grotere beleidsvrijheid. Tegelijk neemt de behoefte aan transparantie en verantwoording toe.

 

                        De vraag is: welke rol neem je als overheid aan? Hoe stuur je op datgene wat je wilt bereiken?

 

Public business control is  control met een brede, integrale blik. Een blik die veel verder gaat dan alleen de cijfers. Public business control kan een bijdrage leveren aan sturing en verantwoording in deze complexer wordende wereld van het openbaar bestuur. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om op proactieve wijze te sturen, door middelenbreed verbinding leggen tussen beleid, bestuur, management en bedrijfsvoering/control.

 

Dit alles is mensenwerk en vraagt wat van uw organisatie, de control- en lijnafdelingen en van de gebruikte processen en systemen. Tijdens drie interactieve expertisetafels bespreken we daarom het waarom, wat en hoe van business control.

 

Tijdens deze bijeenkomsten, die tezamen een mini-college vormen, nemen we u mee in onze visie, krijgt u nieuwe kennis en doet u inspiratie op. Natuurlijk is er veel mogelijkheid tot uitwisseling met collega’s uit het vak. De bijeenkomsten worden op regionale locaties in Nederland gehouden, dus er is er vast een bij u in de buurt.

 

Heeft u vragen over deze expertisetafels of een andere vraag over public business control? Mail of bel gerust met Herrie Geuzendam, Directeur Bedrijfsvoering JS Consultancy.

Tel. 06 – 20 21 82 27 / Vraag per e-mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Erik Baars

Alpha Tower,

De Entree 19-21

1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding