of 59250 LinkedIn

De controller achter zijn bureau vandaan

Reageer

Van denken naar doen: ontdek de wereld en behoeften van het bestuur, de lijn en die van hun partners.

Datum: 22 oktober
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: gemeente Valkenswaard

Begin de dag met de krant. Maak kennis met je partners, bijvoorbeeld die van het wijkteam. Hoe monitoren ze? Ga eens een uurtje zitten met de HR-adviseur … Organiseer eens een borrel … Kortom: de business controller is meer dan voorheen een verbinder.

 

Mini-college in drie delen
Public business control is control met een brede, integrale blik. Een blik die veel verder gaat dan alleen de cijfers. Public business control kan een bijdrage leveren aan sturing en verantwoording in deze complexer wordende wereld van het openbaar bestuur. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om op proactieve wijze te sturen, door middelenbreed verbinding leggen tussen beleid, bestuur, management en bedrijfsvoering/control.


Dit alles is mensenwerk en vraagt wat van uw organisatie, de control- en lijnafdelingen en van de gebruikte processen en systemen. Tijdens drie interactieve expertisetafels bespreken we daarom het waarom, wat en hoe van business control.

 

Tijdens deze bijeenkomsten, die tezamen een mini-college vormen , nemen we u mee in onze visie, krijgt u nieuwe kennis en doet u inspiratie op. Natuurlijk is er veel mogelijkheid tot uitwisseling met collega’s uit het vak. De bijeenkomsten worden op regionale locaties in Nederland gehouden, dus er is er vast een bij u in de buurt.

 

De tweede bijeenkomst: de controller achter zijn bureau vandaan
In deze tweede bijeenkomst maken we visie op public business control concreet en vertalen we deze naar de taken en rollen van de lijnmanager, controller en de verschillende stafafdelingen. Daarbij speelt de ambitie, taak en rol van de eigen organisatie en de partners waarmee ze samenwerken een cruciale rol. We gaan ook in op hoe je ruimte in capaciteit maakt om invulling te geven aan public business control. Wat zijn de randvoorwaarden, wat laat je los en hoe werk je efficiënter?

 

Wat is hierin de betekenis voor de (dagelijkse) sturingscyclus (PDCA-cyclus) en welke aanvullende control-arrangementen moet je inrichten? En hoe werk je samen met je collega’s van de stafdelingen Financiën, Personeel en Organisatie, Informatiemanagement en -technologie en Juridische Zaken? Deze ontwikkelingen vormen een uitdaging voor de gehele organisatie en vragen een andere wijze van omgaan met kennis en soms ook om andere competenties. In deze bijeenkomst staan we hierbij stil. Wat is er nodig voor de public business controller om de juiste positie en rol te kunnen innemen?

 

In deze expertisetafel bespreken we de voorbeelden uit de praktijk. Na afloop van deze bijeenkomst heeft u zicht op wat control betekent voor u als controller en uw medewerkers en hoe control inspeelt op de behoefte van de lijn en het bestuur. U krijgt inzicht in welke ‘haakjes’ er in uw organisatie zitten om control verder toekomstbestendig door te ontwikkelen. Welke randvoorwaarden gelden hiervoor, wat zijn logische stappen?

 

Andere data tweede bijeenkomst:

  • 29 oktober gemeente Assen
  • 4 november gemeente Zaanstad

 

Aanmelden
Stuur een mail aan info@jsconsultancy.nl, o.v.v. titel bijeenkomst + datum, naam, organisatie, functie en telefoonnummer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Erik Baars

Alpha Tower,

De Entree 19-21

1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding