of 59221 LinkedIn

Utrecht garandeert privacy wifinetwerk

Om op het wifi-netwerk van Utrecht in te loggen hoeft men niet de facebookgegevens te gebruiken. Eerder werd dat op de website wel gesteld, maar nadat GroenLinks er alarm over sloeg is duidelijk gemaakt dat dit niet hoeft.
Reageer

Utrecht garandeert gebruikers van het gratis wifinetwerk in de stad dat zij anoniem blijven en dat er niet gehandeld wordt met hun login-gegevens. Dat antwoordt verantwoordelijk wethouder Jeroen Kreijkamp op vragen die collegepartij GroenLinks vorige week stelde.

Facebookgegevens

GroenLinks alarmeerde ook collega-fracties in Amsterdam en Den Haag. In deze drie steden bouwt City Wireless een gratis wifinetwerk op. Op de website van de bouwer stond vorige week nog vermeld dat wifigebruikers moesten inloggen met hun Facebookgegevens en dat City Wireless daarmee ,,een enorm krachtig marketinginstrument'' te koop kon aanbieden. Die tekst was woensdag verdwenen.


100 duizend euro
Kreijkamp stelt dat wifi in Utrecht zonder Facebook toegankelijk is. Het netwerk is rond het eind van het jaar operationeel. Utrecht betaalt 100.000 euro mee aan de aanlegkosten.

ANP

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.