of 59232 LinkedIn

Terneuzen gaat door met WhatsApp

Een test met het gebruik van WhatsApp voor communicatie met burgers is de gemeente Terneuzen goed bevallen. Inwoners zijn er erg positief over.

Een test met het gebruik van WhatsApp voor communicatie met burgers is de gemeente Terneuzen goed bevallen. Inwoners zijn er erg positief over.


Terneuzen was eind 2013 de eerste gemeente die WhatsApp uitprobeerde. Na een halfjaar testen en een evaluatie is besloten door te gaan met de inzet van WhatsApp voor communicatie met de inwoners. Die gebruiken de berichtendienst doorgaans voor vragen die ook vaak via de telefonische weg binnenkomen: afvalophaal, trouwen, identiteitsbewijzen, openingstijden, et cetera. In totaal zijn 900 gesprekken via WhatsApp gevoerd, een paar procent van de klantcontacten.

Doorverwijzen naar link
Ondanks het nog beperkte gebruik vindt de gemeente WhatsApp een goede toevoeging, want het levert gemak op en kost nagenoeg niets extra. Daarbij komt het voordeel dat 'appers' ook smartphonegebruikers zijn, waardoor ze soepel naar een link op de website van de gemeente zijn door te verwijzen, wat het gebruik van digitale producten bevordert. Gebruikers geven de mogelijkheid te 'appen' met de gemeente gemiddeld een 8,8 en zeggen het middel zeker opnieuw te zullen gebruiken.

Toch persoonlijk
“WhatsApp past binnen onze visie om nieuwe digitale en sociale media te benutten waar dat kan", zegt wethouder Frank Deij, die dienstverlening en communicatie in zijn portefeuille heeft. "Wat ons aanspreekt aan WhatsApp is dat deze handige communicatievorm bijdraagt aan meer digitale dienstverlening én dat er tegelijkertijd wel een vorm van persoonlijk contact is. Onze ervaring is dat klanten het waarderen als ze persoonlijk contact kunnen leggen als dat nodig is."

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door John (Ambtenaar) op
Super.
Eindelijk eens een zinnig artikel
Door JaapvV (adviseur) op
Geweldige vondst. Ik ken nog veel meer gemeenten die dit aan zouden moeten durven..