Advertentie
digitaal / Nieuws

Site Werk.nl blijft zorgenkindje

Asscher heeft het UWV extra middelen toegekend voor meer persoonlijke ondersteuning van uitkeringsgerechtigden op de vestigingen van de organisatie, namelijk elke middag.

22 augustus 2013

Het blijft waarschijnlijk tot 2015 nog wat aanmodderen met de website voor werkzoekenden Werk.nl van uitkeringsinstantie UWV. Dat valt op te maken uit de beantwoording van Kamervragen van de SP door minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

Extra middelen

Er is gekozen voor een meer digitale dienstverlening en de ontwikkelingen daarnaartoe gaan gepaard met storingen en klachten, erkent de minister. Dat komt doordat er wordt ,,verbouwd terwijl de winkel open is''. Asscher heeft het UWV extra middelen toegekend voor meer persoonlijke ondersteuning van uitkeringsgerechtigden op de vestigingen van de organisatie, namelijk elke middag. Daarvoor zullen 130 mensen worden geworven onder de werkzoekenden.


Onvoldoende
Ook wijst de minister op de mogelijkheden van de aloude post en telefoon om de klanten toch tegemoet te komen. SP-Kamerlid Sadet Karabulut had bij de bewindsman aan de bel getrokken nadat de FNV onderzoek had gedaan naar de ervaringen met de website onder werkzoekenden. Die gaven de site een dikke onvoldoende.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
"Nog wat aanmodderen"? Dat mag toch wel de understatement van 2013 heten.



Ik heb in een carrière van bijna dertig jaar in de ICT nog niet eerder een zo aan alle kanten stinkend en zuigend wanproduct meegemaakt als werk.nl. En niet alleen de website, de hele houding van het UWV naar haar klanten toe is dik en vet puin. Ontzettende, en beschamende bagger.



Zelfs als je Microsoft er op los zou laten komt er nog iets beters uit. Het is niet alleen schunnig en pervers dat dit het niveau van functioneren is van het UWV, nog veel erger is is dat dit al vele jaren bekend is, en er niets maar dan ook helemaal niets aan gedaan wordt.
T. ten Klooster
Dat kan toch echt niet. Een website waar veel mensen van afhankelijk zijn, waar je een baan op zou kunnen vinden maar er een in Den Helder aangeboden krijgt terwijl je in Maastricht woont en dan ook nog wordt gesanctioneerd als je uit pure wanhoop de moed opgeeft. En die site blijft nog minstens twee jaar niet functioneren (evenals het hele UWV zelf). Zo snel mogelijk opheffen die handel!
ww-er
UWV = mensen voor de aanvraag voor Uw uitkering. Die baan zal U moeten zoeken binnen uitzendbureau's. Het klinkt raar wat ik zeg , maar dit is al jaren zo. En die vaste baan /salaris die U ooit had krijgt U echt nooit van Uw leven meer. Anders kijken helpt wel naar het vinden van een baan.
Advertentie