Advertentie
digitaal / Nieuws

Rijkswaterstaat wint titel Overheidsorganisatie 2.0

Rijkswaterstaat heeft in Amersfoort de titel Overheidsorganisatie 2.0 in de wacht gesleept en liet daarmee het ministerie van Buitenlandse Zaken en Over-gemeenten achter zich.

29 november 2012

Al twee keer eindigde Rijkswaterstaat als tweede bij de jaarlijkse verkiezing van Overheidsorganisatie 2.0. Gisteren sleepte RWS de titel Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar 2012 in de wacht.

Interne kennisuitwisseling

Daarmee liet Rijkswaterstaat de andere finalisten, het ministerie van Buitenlandse Zaken en OVER-gemeenten, een samengevoegde werkorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland, achter zich. De jury prees Rijkswaterstaat met name vanwege hun inzet om burgers beter te betrekken en in te lichten, door de vele  initiatieven die worden genomen om de interne kennisuitwisseling en samenwerking te verbeteren en vanwege het feit dat ze deze vernieuwing over lange termijn weten vol te houden.
 

Yammer 
Rijkswaterstaat heeft met name veel energie gestoken in haar sociale intranet waarin Yammer is geïntegreerd en waarop iedere medewerker sinds dit voorjaar een eigen profielpagina heeft. Op deze pagina komen expertise van de medewerker, zijn of haar directe collega's en de laatste Yammer, LinkedIn en Twitter updates samen. Al 7000 van de 9000 medewerkers bij Rijkswaterstaat hebben een Yammer account. Medewerkers gebruiken Yammer om actief hun kennis en expertise te delen en samen te werken.
 

VanAnaarBeter
Verder is RWS al enige jaren actief bezig om weggebruikers goed te informeren over werkzaamheden aan de weg, onder meer door de campagne VanAnaarBeter en ruim 3 jaar  geleden is RWS gestart met het delen van informatie en aangaan van online interactie via Twitter. Vanuit de verkeerscentrale worden meldingen over werkzaamheden, spoedreparaties en incidenten en grote ongelukken op de snelweg publiekelijk gemaakt via social media.

Vorige winnaars
De prijs, ingesteld door Ambtenaar 2.0, TNO, Incentro, PBLQ en gastgemeente Amersfoort, werd de afgelopen jaren gewonnen door de gemeente Amsterdam in 2010 en het College ter Beoordeling Geneesmiddelen in 2011. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie