Advertentie
digitaal / Nieuws

Rijksoverheid.nl tijdelijk onbereikbaar door aanval

Websites van de Rijksoverheid zijn dinsdagavond en woensdagochtend opnieuw enige tijd onbereikbaar geweest. Het ging in beide gevallen om een DDoS-aanval.

08 mei 2013

Websites van de Rijksoverheid zijn dinsdagavond en woensdagochtend opnieuw enige tijd onbereikbaar geweest. Het ging in beide gevallen om een DDoS-aanval, meldt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.


Niet helemaal onverwacht 

Bij een DDoS-aanval wordt een grote hoeveelheid dataverkeer naar servers gestuurd, waardoor die tijdelijk onbereikbaar worden. De aanval komt, na de recente aanvallen op sites van onder andere de banken, de KLM en DigiD, niet geheel onverwacht. 

Tegenactie bezig
Rijksoverheid.nl - inclusief alle daarbij ondergebrachte websites van de ministeries - kan volgens de woordvoerder op gezette tijden opnieuw korte tijd onbereikbaar zijn. Hij raadt gebruikers aan het later opnieuw te proberen. "De DDoS-aanvallen gaan door, maar het pareren daarvan ook." Op dinsdagavond duurde de storing van ongeveer 8 uur 's avonds tot middernacht.

Bellen kan
Het is mogelijk om desgewenst telefonisch vragen te stellen aan Informatie Rijksoverheid via het gratis telefoonnummer 1400, op werkdagen van acht uur 's ochtends tot tien uur 's avonds. Nederlanders die vanuit het buitenland bellen, moeten het nummer 0031-77-4656767 draaien.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie