of 59250 LinkedIn

Primeur Grootegast met mobiel betalen

Met een smartphone een paspoort, rijbewijs of ID-kaart betalen behoort vanaf maandag tot de mogelijkheden in het gemeentehuis van Grootegast. De Groningse gemeente heeft daarmee een primeur.

Met een smartphone een paspoort, rijbewijs of ID-kaart betalen behoort vanaf maandag tot de mogelijkheden in het gemeentehuis van Grootegast. De Groningers hebben daarmee een primeur.

Deelname stimuleren
De proef met mobiel betalen via de ‘OK app’ start op 3 oktober en loopt tot 1 januari 2016. Inwoners kunnen deze periode met behulp van een iPhone of Android en de bijbehorende app bij 25 deelnemende winkels en de gemeente producten en diensten afrekenen. Om deelname aan de proef te stimuleren geeft Grootegast de gebruikers van de app 5 euro korting op gemeentelijke producten als paspoorten, rijbewijzen en ID-kaarten. 

Vooruitstrevend signaal
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de proef met de OK app gehouden wordt door de ontwikkelaars van de online betaalmethode iDeal. ‘Grootegast kreeg de pilot omdat we qua bewoners een geschikte omvang hebben. De betaalwijze is vooral voor kleine ondernemers interessant, de gemeente is benieuwd hoe bewoners reageren op deze mogelijkheid. Bij ons is er straks ook de mogelijkheid om mobiel te betalen, zo willen wij dit project een steun in de rug geven. We geven als gemeente graag een vooruitstrevend signaal af.’
 

Kinderziektes
Dat het project in de beginfase nog enkele kinderziektes heeft sluit de woordvoerder niet uit. ‘Ongetwijfeld zullen die er zijn. Deze testperiode is er dan ook om deze te vinden. De veiligheid is bij dit project al wel uitvoerig getest en gewaarborgd.’ Als de pilot goed verloopt wordt deze mogelijk uitgebreid naar andere gemeenten. 'En dan is Grootegast de allereerste gemeente waar je met je smartphone kan betalen'.
 

Wie de OK app wil downloaden kan terecht op de website.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.