Advertentie
digitaal / Nieuws

Nederlandse e-overheid scoort hoog in VN-onderzoek

Nederland scoort hoog in een wereldwijd onderzoek van de Verenigde Naties naar de stand van zaken in 'eGovernment'.

19 maart 2012

Nederland scoort hoog in een wereldwijd onderzoek van de Verenigde Naties naar de stand van zaken in 'eGovernment', de elektronische dienstverlening door de overheid. Alleen Zuid-Korea doet het nog beter.

Stijging
Nederland kwam twee jaar geleden nog als vijfde uit de bus. Respectievelijk Groot-Brittannië, Denemarken, de VS, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Finland en Singapore vormen nu de rest van de top-tien. De verschillen zijn overigens niet groot.


E-participatie
De onderzoekers van de VN zien wereldwijd vooruitgang op het gebied van elektronische dienstverlening. In Nederland zien ze vooral de hoge score op het gebied van e-participatie en de opzet van een infrastuctuur die bugers veilige toegang biedt tot overheidsprocessen en die faciliteert dat burgers slechts eenmaal bepaalde informatie hoeven aan te leveren. Ook de overeenkomst tussen centrale en lokale overheden omtrent de implementatie van het NUP en de goede breedbandvoorzieningen dragen bij aan de hoge score van Nederland.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

SergjeB Boersma / Vorst der Nederlanden, accepteert Oranje! sowieso
Wat een kut-site! Moet je zien op mijn screenshot...

Publiek op te vragen.
harm idzes / wao
gaarne zouden wij willen weten hoe de nederlandse burger in verband kan worden gebracht met de E-Overheid. we horen en lezen er veel over maar komen er niet verder mee. gaarne aanwijzingen hoe dit in zijn werk gaat of hoe men het moet installeren.
J. Wijnings / ICT Adviseur
Beste Idzes,

De E-Overheid is geen programma om te installeren, maar een heel stelsel van voorzieningen hoe systemen van de overheid met elkaar samenwerken. Zo kun je bijvoorbeeld met DigiD zowel je belastingaangifte doen als inloggen bij de website van je gemeente. En als je inlogt, dan kunnen overheden (dankzij de voorzieningen die in de achtergrond zijn getroffen) formuleren voorinvullen met je adresgegevens. Het voert te ver om dit allemaal in een reactie uit te leggen, maar houd deze site goed in de gaten en dan verschijnen er regelmatig berichten over mijlpalen die bereikt zijn. Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt?
Advertentie