Advertentie
digitaal / Nieuws

Nederlanders kunnen bezwaar maken tegen topleveldomeinnamen

ICANN heeft een lijst met 1930 nieuwe topleveldomeinnamen bekend gemaakt. Mensen die zich door namen geschaad voelen, kunnen er bezwaar tegen indienen.

28 augustus 2012

Nederlandse bedrijven, organisaties en particulieren kunnen tot en met 21 september reageren op de voorgenomen uitbreiding van topleveldomeinnamen (TLDs), zoals .overheidnl, .sport,.love, .media, .amsterdam en .bank.

Drastische uitbreiding
ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), de organisatie die wereldwijd internetadressen uitgeeft, heeft besloten het aantal TLDs drastisch uit te breiden. Er zijn aanvragen binnengekomen voor 1.930 TLDs. ICANN is momenteel bezig deze domeinnamen te beoordelen. Mensen die menen dat hun belang wordt geschaad, kunnen bezwaar aantekenen bij ICANN.

http://nieuweinternetnamen.ning.com 


Concurrentie
'Met de uitbreiding van nieuwe domeinnamen komt er meer keuzevrijheid en concurrentie, naast nieuwe mogelijkheden voor innovatie en betere zichtbaarheid op het internet. Zo verwacht de gemeente Amsterdam dat het .amsterdam-domein veel toegevoegde waarde zal hebben voor ondernemingen en instellingen in de stad. En voor bedrijven geldt als voordeel dat de nieuwe domeinnamen hoger uitkomen in de zoekmachines', aldus minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
 

Een overzicht van alle aangevraagde domeinnamen is op de  site van ICANN te vinden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie