Advertentie
digitaal / Nieuws

MijnBorne2030 wint Galjaardprijs

De gemeente Borne heeft de Galjaardprijs gewonnen met MijnBorne2030, volgens de gemeenteraad 'de hoogste vorm van meebeslissen'.

14 oktober 2011

De gemeente Borne heeft de Galjaardprijs gewonnen met MijnBorne2030, volgens de gemeenteraad 'de hoogste vorm van meebeslissen'.

Social media

Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals, kent de prijs jaarlijks toe aan een project op het gebied van effectieve overheidscommunicatie. Dit jaar staat het het gebruik van social media centraal. Die social media zijn ook ingezet in Borne, in samenhang met de 'oude media'. Naast de website zijn Youtupe en Twitter ingezet om samen met burgers en maatschappelijke partners tot een coherente visie op de toekomst voor Borne te komen. Uieindelijk kwam via een stemming via internet en papieren stembiljetten één van de vier ontwikkelde scenario's als winnaar uit de bus: 'dynamische dorpen'.

Toekomst
“De effectiviteit dwingt respect af voor een doel dat zover in de toekomst ligt", aldus juryvoorzitter Guido Rijnja. MijnBorne2030 dingt als één van vijf genomineerden ook nog mee naar de European Public Sector Award 2011, die op 17 november in Maastricht wordt uitgereikt.

Files

De beide andere genomineerden waren de gemeente Eindhoven en het Streekhuis Kromme Rijn. In Eindhoven zijn social media ingezet om de afsluiting van een belangrijk verkeersknooppunt zo soepel mogelijk te laten verlopen. Twitterende verkeerscoördinatoren bleken effect te hebben. Het Streekhuis Kromme Rijn kreeg de nominatie voor Picknick Kromme Rijn, een project dat mensen via een picknick met elkaar in contact brengt om de plattelandsontwikkeling te verstevingen in tijden van een terugtredende overheid. Twitter en Facebook speelden ook hier een grote rol.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie