of 59232 LinkedIn

Hengelo krijgt wellicht meer ICT-partners

Hengelo is op zoek naar buurgemeenten die net als Oldenzaal hun ICT-omgeving bij deze gemeente in beheer willen geven. Kandidaten zijn Haaksbergen en Hof van Twente.

Hengelo is op zoek naar buurgemeenten die net als Oldenzaal hun ICT-omgeving bij deze gemeente in beheer willen geven. Kandidaten zijn Haaksbergen en Hof van Twente, meldt Computable.


Regionale samenwerking
In het voorjaar van 2013 besloot Oldenzaal al om het eigendom en beheer van zijn ICT-infrastructuur de deur uit te doen en deze voortaan als diensten af te nemen van Hengelo. Voor Oldenzaal was dat een voorzichtige stap richting regionale samenwerking, die voor andere gemeenten in de regio vaak veel verder gaat dan alleen de 'harde ICT'. Zo is er bijvoorbeeld al een Shared Services Netwerk Twente in het leven geroepen voor samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering.

Voor december besluiten
Maar schaalvergroting komt voor Hengelo wel in zicht. De beleidsmedewerker informatievoorziening van Hof van Twente (de fusiegemeente van Diepenheim, Goor, Markelo en Ambt en Stad Delden)  bevestigt de belangstelling van de gemeente voor een samenwerking op ICT-gebied. In dit geval zou dat vooraleerst het gezamenlijk bezit en gebruik betekenen van de benodigde ICT-infrastructuur (werkplekken, serverpark, etc.). De gemeentespecifieke applicaties blijven wel de verantwoordelijkheid van Hof van Twente. In totaal zouden 3 FTE verdwijnen bij de gemeente. Over de samenwerking moet voor 1 december 2014 een definitief besluit vallen.

Ook Haaksbergen
Haaksbergen, waarmee Hof van Twente in 2012 al een convenant sloot voor ambtelijke samenwerking, is de andere samenwerkingskandidaat. Na het sluiten van het convenant hebben beide gemeenten onderzocht of het delen van hun ICT-infrastructuur tot voordeel zou leiden. Daarit is geconcludeerd dat daarvoor meer schaal en dus een grotere samenwerkingspartner zoals Hengelo nodig zou zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Inw. Hof van Twente (burger) op
Is dit nu de economie stimuleren van het MKB in Goor??
Minder arbeidsplaatsen, minder winkelend publiek.
Wellicht dat daarnaast de m2 in de nieuwbouw virtueel omhoog gaat,wegens het minder cq. onbenut laten van de (dure) ICT-ruimte.
Ik verwacht dat Hengelo richting Hof van Twente (Goor) daar passende maatregelen voor neemt, of??
@ jan, klopt 3 fte minder in HvT en 5 fte? meer in Hengelo
Wat zouden rationele (dus niet politiek) alternativen kunnen zijn?? Er zijn al meer werkende (overheid) ICT-SSC's in OV
Door jan op
Ach ja 3 fte minder, tel uit je winst....... Weer een doelstelling gehaald. Benieuwd wie straks de regie gaat voeren over het oa aanschaffen van de software.