Advertentie
digitaal / Nieuws

Gratis wifi in 37 grootste stadscentra

De 37 grootste stadscentra in Nederland krijgen vanaf dit najaar een gratis wifi-netwerk. Een startup-bedrijf zegt dat te kunnen financieren met reclame-inkomsten.

20 maart 2013

De 37 grootste stadscentra in Nederland krijgen vanaf dit najaar een gratis wifi-netwerk. Een startup-bedrijf zegt dat te kunnen financieren met reclame-inkomsten.


Financiering puur uit reclame
Diverse gemeenten hebben zelf al actie ondernomen om in hun centrum gratis draadloos internet aan te bieden, bijvoorbeeld om de lokale bedrijvigheid te stimuleren. Rotterdam, Leiden en Veenendaal zijn voorbeelden. De financiering blijkt echter vaak een probleem. De startup Bullseye WiFi zegt nu echter op eigen kracht in de 'G37' gratis draadloos internet te gaan bieden, zonder geld te vragen van gemeenten of winkeleigenaren in de stadscentra.

Winkelpubliek
Bullseye, opgericht door een aantal ervaren ondernemers, zegt met het initiatief in te springen op 'het nieuwe winkelen' en de investeringen terug te verdienen middels reclame-inkomsten. Gebruikers van laptops, smartphones en tablets dienen eenmalig een app te installeren die daarna de draadloze toegang mogelijk maakt. In de browser krijgen gebruikers dan eens per vijf minuten enkele seconden lang een reclameboodschap te zien; bij het opstarten van apps op de smartphone gebeurt dat door middel van 'push'-berichten. Het bedrijf benadrukt dat het systeem geheel anoniem is.

37 Steden
De steden waar het om gaat zijn Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerlen, Helmond, Hengelo, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Schiedam, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Emile van Bergen
Voordat de gemeente kiest om alle burgers ongevraagd te gaan blootstellen, moet er eerst goed toxicologisch onderzoek worden gedaan. De raad van europa geeft duidelijke richtlijnen en kiest onomwonden voor het voorzorgprincipe: zie http://assembly.coe.int/mainf.asp?link=/document …



Niet doen, SVP. Reclame en internet-everywhere hebben we al meer dan genoeg (3G, 4G).
Doeke Kuipers / corporatieman
Ben ik even blij dat wij op het Friese platteland hiervan verschoond blijven. Zoveel straling, ik moet er niet aan denken!
Tommas
Ik wil dit helemaal niet. Weet je hoeveel straling dit wel niet gaat geven!!
G. de Schipper-Tinga / adviseur gemeente
Ik sluit me aan bij de vorige reactie. Het is niet voor niets dat gesproken wordt 'asbest van de toekomst' .In Canada geldt op scholen en universiteiten niet voor niets een wifi-verbod. Zolang de gevaren en de lichamelijke klachten niet goed zijn onderzocht, moet je dit niet willen. De gezondheidsrisico's van wifi zijn overigens inmiddels aangetoond. Nu moet ik dus met mijn kinderen ook nog eens deze steden gaan mijden. Waar gaat dit naar toe. AUB overheid grijp in.
Advertentie