Advertentie
digitaal / Nieuws

GovUnited eindelijk 'live'

De eerste gemeenten hebben na veel vertraging onderdelen van de GovUnited-software in gebruik genomen. De snelheid waarmee het GovUnited-project (dat is ondergebracht bij ICTU) zich voltrekt, laat echter nog steeds te wensen over. De verbeterde versie die afgelopen september 'binnen een paar weken' klaar zou zijn, bleek pas na de jaarwisseling tot enige tevredenheid te leiden. 

27 april 2010

GovUnited is een gezamenlijk aanbestedingsinitiatief van (in eerste instantie) een twintigtal Nederlandse gemeenten, voor het ontwikkelen van software waarmee de elektronische dienstverlening op efficiënte wijze is te realiseren. Zowel een 'frontoffice' als een 'midoffice' spelen in die software een rol. Voortdurende vertragingen in het naar tevredenheid opleveren van de (door Logica ontwikkelde) software hebben veel gemeenten doen afhaken.

 

De gemeente Steenwijkerland heeft inmiddels het content management systeem (CMS)voor haar intranet in gebruik genomen. De gemeenteraad roert zich daar nu over de verlate en gefaseerde invoering, waarover wethouder Van der Terp - tevens voorzitter van GovUnited - zich in stilzwijgen hulde. Teylingen is 'live' met het CMS, met het klantcontactcentrum en met de producten- en dienstencatalogus (PDC). Westerveld heeft de volledige suite in gebruik genomen.

 

In Winterswijk, dat net als Steenwijkerland 'pilotgemeente' is voor GovUnited, duurt de invoering nog wat langer. Deze zal zich eveneens in kleine stapjes voltrekken.

 

Voorzitter Van der Terp van GovUnited blijft optimistiesch. "Het is een innovatief concept. Het drukken op tijd hebben we losgelaten. Het is nu meer drukken op kwaliteit. Het hoeft geen tien te zijn, ook geen acht, we zijn bereid een aantal keren een verbeterde versie te krijgen. Maar het moet minimaal een zes zijn. Dat is nu het geval", zegt hij tegen Automatisering Gids.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

xiarely / cheap designer handbags
wholesale designer clothing have the beautiful street fashion.
cheap designer clothes has spanned the street culture in 4 years.They have some famous designer clothes of Ed Hardy imprinted on them like the other well known cheap clothes merchandises.All
cheap fashion clothes are beautiful and suitable.
where can buy cheap clothes online,just go here.all
cheap clothing are at discount price.save 70%.amazing!!
get cheap high heels for you ! We know that the quality of the product directly results in the impression given to people.We believe that only focusing on quality can make us exist as long as possible
Advertentie