Advertentie
digitaal / Nieuws

Gemeente Amsterdam schoolt werklozen om tot ICT-er

Toonaangevende IT-bedrijven, de gemeente Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en Randstad Uitzendbureau gaan samen tweehonderd hoogopgeleiden zonder werk omscholen tot software-engineer op HBO-niveau. Vanaf 22 juni kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor het traject.

22 juni 2015

Toonaangevende IT-bedrijven, de gemeente Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en Randstad Uitzendbureau gaan samen tweehonderd hoogopgeleiden zonder werk omscholen tot software-engineer op HBO-niveau.  Vanaf 22 juni kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor het traject.

14 miljoen
Het project maakt deel uit van het door de Amsterdam Economic Board opgestelde regioplan Werk maken van Talent, waarin tien projecten worden uitgevoerd om werklozen op te leiden of om te scholen voor banen binnen kansrijke sectoren. Minister Asscher en de metropoolregio investeren samen 14 miljoen euro in het regioplan.

Direct een baan
Het project, getiteld Make IT work!, biedt hbo’ers en academici een opleidingstraject op maat van een half tot twee jaar. Het traject bestaat uit verschillende IT-modules verzorgd door de HvA, UvA en VU, gevolgd door masterclasses bij IT-bedrijven zoals onder meer CGI, IBM, Atos, HP, ING, KPN, Oracle, en Cisco. Mensen die het traject hebben afgerond kunnen direct aan de slag bij een van deze bedrijven.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Dit is een prima ontwikkeling. Uiteindelijk is de computer veel goedkoper dan de werknemer en kunnen we eindelijk gaan vergrijzen
Advertentie