of 59232 LinkedIn

Foutje: Beverwijk toont per ongeluk e-mailadressen

In een e-mail van de gemeente zijn de adressen van alle voorzitters, leden en tellers doordat ze zijn opgenomen in Cc zichtbaar, terwijl er in de mail zelf nog wordt gesteld dat er ‘zorgvuldig wordt omgesprongen met de e-mailadressen’.

Gemeente Beverwijk heeft zich flink wat kritiek op de hals gehaald door de e-mailadressen van potentiële deelnemers voor een onderzoek te tonen. Alle ontvangers waren in de Cc opgenomen, waardoor deze elkaars e-mailadres konden bekijken.

Klachten
De ontvangers van de e-mail kregen naar aanleiding van de Provinciale Statenverkiezing van 18 maart een e-mail met een uitnodiging voor een onderzoek van TNS Nipo en TNS NIPO en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de e-mail zijn de e-mailadressen van alle voorzitters, leden en tellers doordat ze zijn opgenomen in Cc zichtbaar, terwijl er in de mail zelf nog wordt gesteld dat er ‘zorgvuldig wordt omgesprongen met de e-mailadressen’ en dat ‘deze niet worden doorgegeven aan het ministerie van BZK.’  Het leverde klachten op van onder meer een medewerker van een stembureau.


Herhaling voorkomen 

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat Beverwijk er in de toekomst alles aan gaat doen om herhaling van de fout te voorkomen. ‘Er werd over geklaagd en de gemeente vindt die klacht heel erg terecht. We nemen maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen. Het is overigens niet zo dat de mail aan de verkeerde mensen is doorgestuurd. De ontvangers hadden alleen niet de Cc opgenomen moeten worden.’ 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JaapvV (adviseur o.a. openbare ruimte) op
Ouwe koek. Ik ben al jaren geleden opgehouden met afzenders van organisaties en gemeenten erop te wijzen dat ik honderden extra e-mail adressen van anderen meekrijg in een persoonlijke boodschap. Geweldig dat ze gaan proberen de fout te voorkomen. Misschien iemand met enige intelligentie aannemen die zijn zaakjes nog eens een paar keer doorleest en controleert alvorens op 'verzenden' te drukken?