Advertentie
digitaal / Nieuws

Cyberveiligheidsclubs gaan samen optrekken

Bij grote incidenten op het gebied van cybersecurity zullen relevante partijen elkaar meteen opzoeken. Binnen het nieuwe NRN worden daarvoor werkafspraken gemaakt.

23 april 2014

Bij grote incidenten op het gebied van cybersecurity zullen relevante partijen elkaar meteen opzoeken. Binnen het nieuwe Nationaal Respons Netwerk worden daarvoor werkafspraken gemaakt.


Effectief
Het Nationaal Respons Netwerk (NRN) is opgericht door de Belastingdienst, SURFnet (universiteiten), DefCERT (Defensie), de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Andere partijen zullen volgen. De gedachte achter het NRN is het snel en effectief kunnen reageren op grootschalige incidenten die de nationale ICT en digitale dienstverlening bedreigen.

Oefeningen
Het NRN is een 'actiegericht netwerk' waarin de 'responsorganisaties' uit de publieke en private sectoren ervaring, kennis en capaciteit bundelen. Grote incidenten overstijgen immers het niveau waarop deze organisaties nu opereren. Met gezamenlijke werkafspraken, kennisdeling, opleidingen en oefeningen willen ze ervoor zorgen dat er toch doortastend kan worden opgetreden als het onverhoopt mis gaat. Het NCSC zal optreden als aanjager van de samenwerking tussen de verschillende organisaties in het netwerk.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Het woord "Nationaal" schrijft men in het Engels met 1 a.

Kom instanties, als het in het Engels moet (?) doe het dan goed.
Advertentie