of 59232 LinkedIn

Code for NL begint zoektocht naar ‘fellows’ voor gemeenten

Code For NL is gestart met een zoektocht naar getalenteerde en ondernemende ontwikkelaars, die de gemeenten Eindhoven en Amsterdam moeten helpen met het ontwikkelen van innovatieve diensten.

Code for NL, een initiatief van het instituut Waag Society, is deze week gestart met zoeken naar getalenteerde en ondernemende ontwikkelaars, die de gemeenten Eindhoven en Amsterdam moeten helpen met het ontwikkelen van innovatieve diensten.

Ambtenaren en fellows koppelen
Waag Society, een instituut voor onder meer technologie, kunst en wetenschap, lanceerde Code for NL in maart 2015. Het initiatief moet ervoor zorgen dat er een nieuwe manier van werken ontstaat binnen (semi) overheden. Code for NL koppelt innovatieve mensen (fellows) met technologische vaardigheden acht maanden lang aan beleidsmedewerkers, ambtenaren en bestuurders om zo concrete oplossingen te vinden voor diverse maatschappelijke problemen. De bedoeling is dat de ‘fellows’ onder meer applicaties ontwikkelen om lokale problemen te tackelen. Code for NL wil creatief ICT-talent injecteren bij de overheid om zo snel en efficiënt mogelijk gebruiksvriendelijke oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld met behulp van open source en open data.

 

Trainingsprogramma

De fellows zullen direct samenwerken met bestuurders en ambtenaren en zo eerste hand ervaring krijgen met de uitdagingen van gemeentes. Ook is er een landelijke trainingsprogramma aan het initiatief verbonden. Eerder werd er onder de naam Code for Europe een soortgelijk initiatief succesvol tot stand gebracht in diverse Europese steden als Helsinki, Barcelona, Manchester en Rome. Aanmelden kan nog tot 17 mei via Waag Society. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door José (Ambtenaar) op
Wat een superidee??. Ik ben benieuwd. Succes