Advertentie
digitaal / Nieuws

Bouwvergunningcheck nu op iPhone

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een mobiele applicatie voor iPhone en iPad ontwikkeld waarmee snel is te controleren of er een vergunning nodig is voor de geplande dakkapel, aanbouw of schuur.

11 november 2010

Check

De applicatie 'Vergunning' doet deels hetzelfde als de Vergunningscheck op het nieuwe Omgevingsloket Online (OLO) dat samen met de Wabo is ingevoerd. De app bevat de regels voor situaties waarbij in principe vergunningsvrij gebouwd kan worden. Deze regels worden zo volgens het ministerie nog eenvoudiger ontsloten. Voor vragen over vergunningen bij sloop en monumenten moet de burger gewoon naar de gemeente blijven gaan. Mocht een vergunning noodzakelijk zijn, dan dient deze alsnog via het Omgevingsloket aangevraagd te worden.

 

Meteen antwoord

De gebruiker kan uit een aantal uit te voeren werkzaamheden kiezen, zoals 'dakkapel plaatsen' of 'kozijn of gevelpaneel'. Vervolgens komt na het beantwoorden van een aantal vragen meteen het antwoord op de vraag of er een vergunning nodig is. Het ministerie van Infrastructuur waarschuwt dat de applicatie nog een proef betreft. Mocht deze in een behoefte blijken te voorzien, dan zullen er versies voor andere mobiele platforms volgen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie