of 59232 LinkedIn

Blok: 'fraude Ordina zou zeer ernstig zijn'

Minister Blok van Rijksdienst is bezorgd over de mogelijke fraude bij overheidsaanbestedingen door softwarebedrijf Ordina.
1 reactie

Minister Stef Blok (Rijksdienst) is bezorgd over de berichten dat ICT-bedrijf Ordina mogelijk heeft gefraudeerd met overheidsaanbestedingen. 'Als het waar is, is het zeer, zeer ernstig', zei Blok vrijdag voor de wekelijkse ministerraad.

Integriteit en belastingeld
Blok is binnen het kabinet verantwoordelijk voor de overheidsaanbestedingen en kijkt nu behalve naar Ordina ook naar het algemene beleid voor aanbestedingen. 'Het gaat om belastinggeld en integriteit.' Blok stuurt de Tweede Kamer volgende week een brief over de kwestie.

Interne bedrijfsinformatie
Ordina zou tussen 2005 en 2010 gefraudeerd hebben met aanbestedingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en van de gemeente Rotterdam. Dat constateerde het tv-programma Zembla, dat een hoeveelheid interne bedrijfsinformatie van Ordina in bezit heeft. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P. Pluim op
Flapdrol, die Blok, heeft ook nog niets goed gedaan. Maar wel iedere maand een onverdiend dik salaris. Schande: zij houden elkaar daar de hand boven het hoofd.