of 59232 LinkedIn

Amsterdam zet ICT-bedrijven op online kaart

De online kaart is een maatregel om in de toekomst nog meer start-ups te doen kiezen voor Amsterdam en om de huidige bedrijven in de gemeente een grotere kans te geven op internationaal succes.

Amsterdamse ICT-bedrijven zijn vanaf heden te vinden op een interactieve kaart, waarop het start-up ecosysteem te zien is. Bij elk bedrijf krijgen nieuwsgierigen te zien welk product of dienst het bedrijf aanbiedt, hoeveel mensen er werken en hoeveel kapitaal er al is opgehaald. De kaart is in opdracht van gemeente Amsterdam gemaakt.

Ontmoetingsplek

De zogeheten ‘Tech Map’ die werd gemaakt door dealroom.co, moet een digitale ontmoetingsplek worden voor iedereen met belangstelling voor snel groeiende bedrijven. De vraag naar zo’n plek op internet is groot. Wethouder Kajsa Ollongren (D66) kreeg de afgelopen tijd van meerdere ondernemers te horen dat er grote behoefte is aan zichtbaarheid van de ICT-sector en ze vindt het essentieel dat investeerders goed op de hoogte zijn van de bedrijvigheid op ICT-gebied in Amsterdam. De kaart maakt deel uit van een start-up portaal, dat nog in de kinderschoenen staat; het is de bedoeling dat het wordt uitgebreid met informatie over wetgeving en beleid, nieuws over start-ups, cursussen en workshops. Ook komen er vacatures en een evenementenkalender, zo valt op de website van gemeente te lezen.

Meer start-ups in Amsterdam 

De online kaart is een maatregel om in de toekomst nog meer start-ups te doen kiezen voor Amsterdam en om de huidige bedrijven in de gemeente een grotere kans te geven op internationaal succes. Ollongren zou graag zien dat Amsterdam stijgt in de ranglijst van steden voor start-ups. Naast de vindbaarheid van de bedrijven zijn er daarom allerlei maatregelen gepland, zoals zzp’ers leren om te programmeren en het aantrekken van investeerders. De gemeente benadrukt dat bedrijven met ‘technologisch slimme en innovatieve ideeën’ van groot belang zijn voor het genereren van nieuwe banen.

Neelie Kroes 

In landelijk opzicht worden er ook maatregelen genomen om van Nederland een start-upvriendelijk land te maken. ‘Special Envoy' Neelie Kroes wil met Startup Delta Nederland dé vestigingsplaats maken voor start-ups en daarom startende bedrijven, overheden, kennisinstellingen, bedrijven en financiers met elkaar verbinden.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door André Plat (Adviseur) op
Mooi voorbeeldopen data. Op naar Holland informatie vallei