of 59221 LinkedIn

Alert Online 2015 van start

De bewustwordingscampagne Alert Online van de overheid, het bedrijfsleven en wetenschap gaat maandag van start. Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) opent de campagne die tot 6 november duurt.

De bewustwordingscampagne Alert Online van de overheid, het bedrijfsleven en wetenschap gaat maandag van start. Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) opent de campagne die tot 6 november duurt.

Deelnemende organisaties
Alert Online moet niet alleen de kennis over online veiligheid vergroten, maar ook veilig gedrag stimuleren onder gebruikers en organisaties. Onder meer de ministeries, de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) en Surfnet zijn partner van het evenement. In totaal hebben zo'n 120 organisaties zich als partner  verbonden.

Risico's
Alert Online wijst op de risico’s van onder meer virussen, onzorgvuldigheid met vertrouwelijke documenten en cybercriminaliteit. Met de campagne worden organisaties en burgers bewust gemaakt hoe zij risico’s kunnen voorkomen. Het thema is digitaal verantwoord ondernemen.

 

De komende dagen zijn er door het hele land diverse activiteiten, waaronder lezingen, masterclasses en conferenties over digitale veiligheid. Het programma is hier te vinden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.