of 59232 LinkedIn

ACM: ‘Meld misstanden overheidsaanbestedingen ICT’

De Autoriteit Consument en Markt roept klokkenluiders die kennis hebben van mogelijke malversaties bij overheidsaanbestedingen op het gebied van ICT op zich te melden.

De Autoriteit Consument en Markt wil in contact komen met klokkenluiders die informatie hebben over misstanden bij overheidsaanbestedingen en de betrokkenheid van de ICT-sector daarbij. 

Aanwijzingen
De ACM zegt aanwijzingen te hebben gekregen dat er in deze sector sprake is van mededingingsproblemen. Deze aanwijzingen kwamen los na een uitzending van Tv-programma ZEMBLA op donderdag 2 oktober 2014. De uitzending was gewijd aan mogelijke misstanden bij overheidsaanbestedingen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en de betrokkenheid van softwaregigant Ordina daarbij.

Immuniteit
De ACM roept burgers, bedrijven en overheden op misstanden te melden. Ook werknemers, directeuren, ambtenaren of zzp-ers kunnen zich tot de ACM wenden. De autoriteit heeft daartoe drie mogelijkheden: een rechtstreekse melding bij de ACM, een anonieme melding of een melding via het Clementiebureau. De laatste mogelijkheid is speciaal gericht op personen of ondernemingen die zelf betrokken zijn bij frauduleuze aanbestedingen. De ACM stelt hen immuniteit en een lagere boete in het vooruitzicht. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
Ik heb deze aanpak liever dan dat de ACM de hele gemeentelijke boekhouding op zijn kop zet in de hoop iets tegen te komen.
Zowiezo denk ik dat de Nederlandse overheid meer geld moet weghalen bij overtreders, profiteurs en gasten die misbruik maken van onze welvaart.
Door Pierre op
Wat een slecht gespeeld Robin Hood toneel. ACM zoekt gewoon geld via het innen van boetes. Easy money, met een kliklijn.

Alsof prijsafspraken richting het bedrijfsleven niet voor komt! En alsof dat niet in consumentenprijzen wordt doorberekend...