of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • De gemeente Reeuwijk-Bodegraven eist een dertigtal domeinnamen op van een inwoner met wie ze een langslepend conflict heeft over een bestemmingsplan. De man uit Bodegraven registreerde de namen van de burgemeester, wethouders, raadsleden en van medewerkers van de gemeente als een domeinnaam.

  Reeuwijk-Bodegraven eist 30 domeinnamen op

  De gemeente Reeuwijk-Bodegraven eist een dertigtal domeinnamen op van een inwoner met wie ze een langslepend conflict heeft over een bestemmingsplan. De man uit Bodegraven registreerde de namen van de burgemeester, wethouders, raadsleden en van medewerkers van de gemeente als een domeinnaam.

 • Eindhovense welzijnsorganisatie Lumens zoekt ‘data-dj’s’, om de leefbaarheid in Eindhovense buurten te verbeteren. Het gaat om mensen die datastromen combineren om zo te komen tot nieuwe informatie. Dat stelt Nancy van Loon van Lumens tegenover het Eindhovens Dagblad.

  Eindhoven op zoek naar data-dj’s

  Eindhovense welzijnsorganisatie Lumens zoekt ‘data-dj’s’, om de leefbaarheid in Eindhovense buurten te verbeteren. Het gaat om mensen die datastromen combineren om zo te komen tot nieuwe informatie. Dat vertelt Nancy van Loon van Lumens aan het Eindhovens Dagblad.

 • Er is veel mis met innovatieve EU-subsidies voor samenwerkende lidstaten, bedrijven en onderzoeksinstituten. Tot die conclusie komt het adviesbureau Technopolis dat op verzoek van de EU een inventarisatie maakte van de partnerinstrumenten. Het bureau stelt dat onder meer transparantie, concreetheid van resultaten en versnippering in verantwoordelijkheid een probleem vormen.

  ‘Veel mis met EU-subsidies voor innovatie’

  Er is veel mis met innovatieve EU-subsidies voor samenwerkende lidstaten, bedrijven en onderzoeksinstituten. Tot die conclusie komt het adviesbureau Technopolis dat op verzoek van de EU een inventarisatie maakte van de partnerinstrumenten. Het bureau stelt dat onder meer transparantie, concreetheid van resultaten en versnippering in verantwoordelijkheid een probleem vormen.

 • Mark Bressers, Jonge Ambtenaar van het Jaar 2005 heeft behalve tips voor jonge ambtenaren (niet te lang op dezelfde plek blijven) ook een advies voor de overheidswerkgevers: maak de inspanningen van de ambtenaren zichtbaar. Laat ze zien dat ze uiteindelijk de samenleving een stukje beter hebben gemaakt.

  ‘Jonge ambtenaar moet regelmatig van baan wisselen’

  ‘Ik heb toen geleerd hoe ik mezelf moest presenteren en hoe ik mijn verhaal moet vertellen’, vertelt Jonge Ambtenaar van het Jaar 2005. ‘Ga maar eens op een congres staan, of voor een studentenvereniging en leg uit wat je doet’, blikt Mark Bressers (43) terug. En daar heb ik in mijn latere carrière profijt van gehad, vertelt de huidige directeur regeldruk & ict-beleid bij het Ministerie van Economische Zaken. 

 • Gemeente Amsterdam heeft 3,7 miljoen euro geïnvesteerd in de Digital Society School, die de komende jaren zo’n 12.000 studenten kan ontvangen. Studenten leren er over digitalisering van de samenleving en hoe nieuwe technologie kan worden gebruikt om de samenleving te verbeteren.

  Amsterdam investeert in opleiding ‘digitalisering’

  Gemeente Amsterdam heeft 3,7 miljoen euro geïnvesteerd in de Digital Society School, die de komende jaren zo’n 12.000 studenten kan ontvangen. Studenten leren er over digitalisering van de samenleving en hoe nieuwe technologie kan worden gebruikt om de samenleving te verbeteren. 

 • Niet alleen gemeente Arnhem heeft problemen met het afvalpassysteem. Ook Utrecht moet ingrijpen om privacyschending te voorkomen. De gemeente doet na overleg met gemeente Arnhem technische aanpassingen om het systeem zodanig in te richten dat er geen persoonsgegevens meer worden opgeslagen. Dit vergt echter meer tijd dan verwacht.

  Ook Utrecht heeft problemen met afvalpas

  Niet alleen gemeente Arnhem heeft problemen met het afvalpassysteem, ook Utrecht moet ingrijpen om privacyschending te voorkomen. De gemeente doet na overleg met gemeente Arnhem technische aanpassingen om het systeem zodanig in te richten dat er geen persoonsgegevens meer worden opgeslagen. Dit vergt echter meer tijd dan verwacht.

 • De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft woensdag gemeente Arnhem gesommeerd te stoppen met de verwerking van persoonsgegevens met adres-gebonden afvalpassen. De uitspraak kan gevolgen hebben voor alle gemeenten die zonder invoering van het Diftar-systeem een afvalpas hanteren. De AP verwacht dat gemeenten zelf verantwoordelijkheid nemen.

  Afvalpas landelijk onder de loep na uitspraak

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft woensdag gemeente Arnhem gesommeerd te stoppen met de verwerking van persoonsgegevens met adres-gebonden afvalpassen. De uitspraak kan gevolgen hebben voor alle gemeenten die zonder invoering van het Diftar-systeem een afvalpas hanteren. De AP verwacht dat gemeenten zelf verantwoordelijkheid nemen.


 • Een aantal gemeenten waaronder Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Haarlem laat het er na het afgeblazen BRP-project niet bij zitten en gaat samen met VNG, KING en de NVVB aan de slag. Het doel is om toch een moderne persoonsregistratie te realiseren. VNG maakt dat bekend op haar website.

  Groep gemeenten aan de slag met BRP-erfenis

  Een aantal gemeenten waaronder Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Haarlem laat het er na het afgeblazen BRP-project niet bij zitten en gaat samen met VNG, KING en de NVVB aan de slag. Het doel is om toch een moderne persoonsregistratie te realiseren. VNG maakt dat bekend op haar website.  

 • De Drechtsteden waren de eerste gemeenten die –tijdens de laatste verkiezingen- alle gegevens over de locatie van stembureaus, en de uitslagen per gemeente, stembureau en per kandidaat meteen als open data publiceerden. De aanpak levert volgens projectleider Joop Bruurs diverse mogelijkheden voor gemeenten op. Ook KING ziet de potentie ervan in en hoopt dat meer gemeenten volgen.

  Stembureaus als open data levert mogelijkheden op

  De Drechtsteden waren de eerste gemeenten die –tijdens de laatste verkiezingen- alle gegevens over de locatie van stembureaus, en de uitslagen per gemeente, stembureau en per kandidaat meteen als open data publiceerden. De aanpak levert volgens projectleider Joop Bruurs diverse mogelijkheden voor gemeenten op. Ook KING ziet de potentie ervan in en hoopt dat meer gemeenten volgen.

   

 • Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een Factsheet gepubliceerd voor organisaties die gebruik maken van openbare berichtenapps voor interne communicatie. Het NCSC gaat in op de risico’s die het gebruik van berichtenapps met zich meebrengen.

  NCSC waarschuwt voor risico’s berichtenapps

  Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een Factsheet gepubliceerd voor organisaties die gebruik maken van openbare berichtenapps voor interne communicatie. Het NCSC gaat in op de risico’s die het gebruik van berichtenapps met zich meebrengen.

 • Leegstaand vastgoed is in Overijssel een hardnekkig probleem. ‘Door demografische, economische en technologische veranderingen staan traditionele centrumfuncties onder druk. In vrijwel elke gemeente staat het behoud van de aantrekkelijkheid van de stads- of dorpskern hoog op de publieke agenda’, aldus hoogleraar bestuurskunde Bas Denters van de Universiteit Twente.

  Online tool tegen leegstand

  De provincie Overijssel heeft een online handreiking gepresenteerd om de transformatie van leegstaand vastgoed te stimuleren. Op de website www.woonkeukenoverijssel. nl worden lokale politici ideeën aangereikt die ze kunnen gebruiken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

 • Nog niet eerder waren er zoveel vacante functies in de ICT bij de overheid. Er zijn dit kwartaal 48 procent meer dan precies een jaar geleden. Een oplossing zou kunnen zijn om vacatureteksten beter te schrijven zodat ook vrouwen zich aangesproken voelen.

  Vraag naar ICT-ambtenaren is ongekend

  Binnen een jaar is het aantal overheidsvacatures op het gebied van ICT met 48 procent toegenomen. Daarmee is de overheid koploper met vacante ICT-functies. Ook in het bedrijfsleven is de vraag naar ICT-ers omhoog geschoten. In totaal is het aantal ICT-vacatures afgelopen kwartaal op een recordaantal van ruim 58.000 uitgekomen. Er wordt vooral gezocht naar netwerkbeheerders en projectleiders. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Jobfeed. De oplossing zou kunnen liggen in het benaderen van een nieuwe doelgroep: vrouwen.