of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Idensys, de nieuwe standaard om in te loggen bij de overheid en bedrijfsleven, kan overheidsdienstverlening op termijn flink gaan verbeteren. Voor het zover is moeten er eerst diverse grote uitdagingen in de weg, dat schrijft kenniscentrum voor de verzekeringsbranche SIVI in een onlangs uitgebrachte whitepaper.

  ‘Kip-en-eiprobleem’ voor Idensys

  Idensys, de nieuwe standaard om in te loggen bij de overheid en bedrijfsleven, kan overheidsdienstverlening op termijn flink gaan verbeteren. Voor het zover is moeten er eerst diverse grote uitdagingen in de weg, dat schrijft kenniscentrum voor de verzekeringsbranche SIVI in een onlangs uitgebrachte whitepaper.

 • Tussen Ameland en Terschelling begint komende dinsdag een meetprogramma om de wisselwerking tussen wind, golven, zandverplaatsing en bodemleven in kaart te brengen. Deze kennis is nodig om te bepalen hoe het Nederlandse kustbeleid vanaf 2020 vorm krijgt om ons land te beschermen tegen zeespiegelstijging.

  Metingen bij Ameland voor toekomstig kustbeleid

  Reageer

  Tussen Ameland en Terschelling begint komende dinsdag een meetprogramma om de wisselwerking tussen wind, golven, zandverplaatsing en bodemleven in kaart te brengen. Deze kennis is nodig om te bepalen hoe het Nederlandse kustbeleid vanaf 2020 vorm krijgt om ons land te beschermen tegen zeespiegelstijging.

 • Om elektronisch stemmen bij verkiezingen mogelijk te maken is een investering van zeker tussen de 260 en 365 miljoen euro nodig. Dat heeft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer geschreven.

  Elektronisch stemmen kost minimaal kwart miljard

  17 reacties

  Om elektronisch stemmen bij verkiezingen mogelijk te maken is een investering van zeker tussen de 260 en 365 miljoen euro nodig. Dat heeft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer geschreven.

 • De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen. Op de website verscheen dinsdagmiddag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte.

  Politie tilt zwaar aan lek dossier CS-aanrijding

  5 reacties

  De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen. Op de website verscheen dinsdagmiddag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte. 

 • Vodafone gaat vanaf volgend jaar de vaste communicatie verzorgen voor zo’n 250 gemeenten. Eind juli won het telecommunicatiebedrijf de aanbesteding die KING/VNG had uitgeschreven. Tot eind vorige week konden andere leveranciers daar hun mogelijke bezwaren tegen kenbaar maken. Dat is niet gebeurd en daarmee is de gunning aan Vodafone een feit.

  Gemeentelijke vaste telecommunicatie naar Vodafone

  Vodafone gaat vanaf volgend jaar de vaste communicatie verzorgen voor zo’n 250 gemeenten. Eind juli won het telecommunicatiebedrijf de aanbesteding die KING/VNG had uitgeschreven. Tot eind vorige week konden andere leveranciers daar hun mogelijke bezwaren tegen kenbaar maken. Dat is niet gebeurd en daarmee is de gunning aan Vodafone een feit.

 • Weggebruikers kunnen de verkeersdrukte op negentien plaatsen in Rotterdam voortaan live volgen. Op die plekken zijn 24 camera's geïnstalleerd die de boel in de gaten houden. Op die manier kunnen de verkeersdeelnemers zien waar het druk is om dan eventueel een andere route te nemen of de rit uit te stellen. De proef moet uiteindelijk leiden tot minder drukte op de bekende knooppunten in de stad.

  Livestream verkeersknooppunten in Rotterdam

  2 reacties

  Weggebruikers kunnen de verkeersdrukte op negentien plaatsen in Rotterdam voortaan live volgen. Op die plekken zijn 24 camera's geïnstalleerd die de boel in de gaten houden. Op die manier kunnen de verkeersdeelnemers zien waar het druk is om dan eventueel een andere route te nemen of de rit uit te stellen. De proef moet uiteindelijk leiden tot minder drukte op de bekende knooppunten in de stad.

 • Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.

  Haagse kinderen krijgen smartphone

  18 reacties

  Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.

 • De stichting Greencrowd wil energieleverancier Eneco in publieke handen houden. Een afgelopen vrijdag gestarte crowdfundingsactie leverde inmiddels al 8,5 miljoen euro aan toezeggingen op. ‘Het gaat als een dolle’, zegt Greencrowd-oprichter Jan Willem Zwang. Rond de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 hoopt de stichting 250 miljoen euro te hebben opgehaald.

  Crowdfunding Eneco ‘gaat als een dolle’

  De stichting Greencrowd wil energieleverancier Eneco in publieke handen houden. Een afgelopen vrijdag gestarte crowdfundingsactie leverde inmiddels al 8,5 miljoen euro aan toezeggingen op. ‘Het gaat als een dolle’, zegt Greencrowd-oprichter Jan Willem Zwang. Rond de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 hoopt de stichting 250 miljoen euro te hebben opgehaald. 

 • De gemeente Amsterdam heeft de Digitale Assistent (DAS) in gebruik genomen. DAS is een geautomatiseerd kennis- en beslissysteem dat baliemedewerkers helpt bij het afhandelen van een groot aantal ­overheidsproducten voor burgers.

  Digitale assistenten Amsterdam

  De gemeente Amsterdam heeft de Digitale Assistent (DAS) in gebruik genomen. DAS is een geautomatiseerd kennis- en beslissysteem dat baliemedewerkers helpt bij het afhandelen van een groot aantal ­overheidsproducten voor burgers.

 • Een inwoner van Bodegraven moet van de voorzieningenrechter in Den Haag de domeinnaam van de burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk afstaan. De ondernemer gebruikte de naam voor een website waarop hij zijn klachten over het gemeentebestuur ventileerde.

  Burgemeester krijgt gekaapte domeinnaam terug

  Een inwoner van Bodegraven moet van de voorzieningenrechter in Den Haag de domeinnaam van de burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk afstaan. De ondernemer gebruikte de naam voor een website waarop hij zijn klachten over het gemeentebestuur ventileerde.

 • Technologie als virtual reality (VR) en augmented reality (AR) dwingt gemeenten om na te denken over de toepasbaarheid ervan in de dienstverlening. Pokémon Go gaf het startsein. ‘Je zou een virtueel gemeentehuis kunnen beginnen.’

  Virtueel gemeentehuis komt dichterbij

  Technologie als virtual reality (VR) en augmented reality (AR) dwingt gemeenten om na te denken over de toepasbaarheid ervan in de dienstverlening. ‘Je zou een virtueel gemeentehuis kunnen beginnen.’