of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Gemeenten hoeven sinds deze week geen melding meer te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wanneer zij persoonsgegevens verwerken. Dat maakt de AP bekend op haar website. Vanwege de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) komt de meldplicht te vervallen.

  Melding verwerking persoonsgegevens niet meer verplicht

  Gemeenten hoeven sinds deze week geen melding meer te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wanneer zij persoonsgegevens verwerken. Dat maakt de AP bekend op haar website. Vanwege de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) komt de meldplicht te vervallen.

 • Ambtenaren van provincies die deelnemen aan de inspiratiemiddag Open Provincies gaan op 23 november een ‘High Value datalijst’ opstellen. Dit zijn datasets die een hoge meerwaarde hebben voor de samenleving. De lijst is al eens eerder met succes ontwikkeld door gemeenten.

  Provincies maken ‘high value datalijst’

  Ambtenaren van provincies die deelnemen aan de inspiratiemiddag Open Provincies gaan op 23 november een ‘high value datalijst’  opstellen. Dit zijn datasets die een hoge meerwaarde hebben voor de samenleving. De lijst is al eens eerder met succes ontwikkeld door gemeenten.

 • De financiële opbrengsten van de landelijke aanpak adresfraude zijn voor de overheid een stuk lager uitgevallen dan aanvankelijk werd verwacht. Begin 2015 verwachtte het ministerie van BZK jaarlijks 42 miljoen euro terug te kunnen vorderen, met een netto opbrengst van jaarlijks 30 miljoen euro. In 2016 werd er uiteindelijk slechts 11 miljoen teruggevorderd, tegenover 9,7 miljoen euro aan kosten, zo blijkt uit een persbericht van BZK.

  Financiële opbrengst aanpak adresfraude valt tegen

  De financiële opbrengsten van de landelijke aanpak adresfraude zijn voor de overheid een stuk lager uitgevallen dan aanvankelijk werd verwacht. Begin 2015 verwachtte het ministerie van BZK jaarlijks 42 miljoen euro terug te kunnen vorderen, met een netto opbrengst van jaarlijks 30 miljoen euro. In 2016 werd er uiteindelijk slechts 11 miljoen teruggevorderd, tegenover 9,7 miljoen euro aan kosten, zo blijkt uit een persbericht van het ministerie van BZK.

 • Gemeenten die software gebruiken voor het registreren van gebouwen zijn steeds vaker niet tevreden over de systemen. Dat stelt Fred Kloet, lid van de Expertgroep Technologie van Facility Management Nederland. Hij concludeert dat na een analyse van 149 gebruikerservaringen op de website van Bouwstenen voor Sociaal.

  Gemeenten kritischer over software voor vastgoed

  Gemeenten die software gebruiken voor het registreren van gebouwen zijn steeds vaker niet tevreden over de systemen. Dat stelt Fred Kloet, lid van de Expertgroep Technologie van Facility Management Nederland. Hij concludeert dat na een analyse van 149 gebruikerservaringen op de website van Bouwstenen voor Sociaal.

 • Gebruikers van DigiD kunnen met de DigiD app een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart controleren, waardoor organisaties meer zekerheid krijgen over wie er inlogt. Dat meldt Logius op zijn website. Het beveiligingsniveau van de app wordt daarmee verhoogd.

  DigiD app breidt uit met rijbewijs-controle

  Gebruikers van DigiD kunnen met de DigiD app een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart controleren, waardoor organisaties meer zekerheid krijgen over wie er inlogt. Dat meldt Logius op zijn website. Het beveiligingsniveau van de app wordt daarmee verhoogd.    

 • De gemeentelijke uitgaven aan IT stijgen gemiddeld per inwoner 7 euro. Dat blijkt uit de ICT-benchmark gemeenten van M&I Partners. De stijging betekent een trendbreuk: de afgelopen jaren lagen de kosten vrij stabiel tussen de 72 en 74 euro per inwoner. Daar is sinds dit jaar verandering in gekomen.

  ICT-uitgaven gemeenten stijgen

  Reageer

  De gemeentelijke uitgaven aan IT stijgen gemiddeld per inwoner 7 euro. Dat blijkt uit de ICT-benchmark gemeenten van M&I Partners. De stijging betekent een trendbreuk: de afgelopen jaren lagen de kosten vrij stabiel tussen de 72 en 74 euro per inwoner. Daar is sinds dit jaar verandering in gekomen.

 • De invoering van de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) wordt uitgesteld tot 1 mei 2018. Dat zeggen Haagse bronnen, na berichtgeving door Nieuwsuur en NRC Handelsblad.

  Invoering Wiv uitgesteld tot 1 mei

  Reageer

  De invoering van de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) wordt uitgesteld tot 1 mei 2018. Dat zeggen Haagse bronnen, na berichtgeving door Nieuwsuur en NRC Handelsblad.