of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De Amsterdamse Rekenkamer heeft een interactieve kaart ontwikkeld van het gebied rondom de Oude Kerk en de Damstraat. In de kaart is onder meer het aantal raambordelen te zien tussen 2008 en 2017. Van ieder pand is de ontwikkeling in onder meer foto’s te volgen.

  Interactieve kaart van gemeentelijke aanpak de Wallen

  De Amsterdamse Rekenkamer heeft een interactieve kaart ontwikkeld van het gebied rondom de Oude Kerk en de Damstraat. In de kaart is onder meer het aantal raambordelen te zien tussen 2008 en 2017. Van ieder pand is de ontwikkeling in onder meer foto’s te volgen.

 • Het Rathenau instituut signaleert vele smart city-projecten, maar weinig ervan zijn volledig geautomatiseerd. Dat schrijft het instituut naar aanleiding van onderzoek bij vijf grote gemeenten over dit thema. Een opvallende bevinging is dat de meerwaarde van open data voor gemeenten tot nu toe nog teleurstellend is.

  Smart cities: nauwelijks volledige automatisering te vinden

  Het Rathenau instituut signaleert vele smart city-projecten, maar weinig ervan zijn volledig geautomatiseerd. Dat schrijft het instituut naar aanleiding van onderzoek bij vijf grote gemeenten over dit thema. Een opvallende bevinging is dat de meerwaarde van open data voor gemeenten tot nu toe nog teleurstellend is.

 • Om de luchtkwaliteit te verbeteren in de Amsterdamse Valkenburgerstraat, begint de hoofdstad volgend jaar maart met een proef met acht zogeheten CityTrees. Deze 'mechanische bomen' zijn kleine muurtjes met mos erin en hebben per stuk de luchtzuiverende werking van 275 bomen.

  'Tech-bomen' in Amsterdam voor schone lucht

  1 reactie

  Om de luchtkwaliteit te verbeteren in de Amsterdamse Valkenburgerstraat, begint de hoofdstad volgend jaar maart met een proef met acht zogeheten CityTrees. Deze 'mechanische bomen' zijn kleine muurtjes met mos erin en hebben per stuk de luchtzuiverende werking van 275 bomen.

 • Het kabinet heeft de naam van de Wet generieke digitale infrastructuur (GDI) verandert naar ‘Wet digitale overheid’. Het kabinet vindt deze naam beter passen bij ambities voor verdere digitalisering van het openbaar bestuur.

  Wet GDI wordt Wet digitale overheid

  Het kabinet heeft de naam van de Wet generieke digitale infrastructuur (GDI) verandert naar ‘Wet digitale overheid’. Het kabinet vindt deze naam beter passen bij ambities voor verdere digitalisering van het openbaar bestuur.

 • Staatssecretaris Knops vindt het niet onwenselijk dat VNG op eigen houtje verder gaat met de doorontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP). ‘De VNG is vrij om te bepalen of zij daar onderzoek naar doen.’ Er komt echter geen financiële bijdrage van het ministerie.

  Knops: VNG vrij om onderzoek te doen naar BRP

  Staatssecretaris Knops vindt het niet onwenselijk dat VNG op eigen houtje verder gaat met de doorontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP). ‘De VNG is vrij om te bepalen of zij daar onderzoek naar doen.’ Er komt echter geen financiële bijdrage van het ministerie.

 • Staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat de machtingsfunctie voor DigiD problemen van bewindvoerders en mentoren in de toekomst weg kan nemen. Nu klagen bewindvoerders van bijvoorbeeld dementerende mensen dat ze aangewezen zijn op nodeloos veel papierwerk.

  Bewindvoerders klagen over DigiD

  Staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat de machtingsfunctie voor DigiD problemen van bewindvoerders en mentoren in de toekomst weg kan nemen. Nu klagen bewindvoerders van bijvoorbeeld dementerende mensen dat ze aangewezen zijn op nodeloos veel papierwerk.

 • De urgentie om e-factureren te implementeren in gemeentelijke organisaties neemt toe. Dat schrijft VNG in een ledenbrief. Per april 2019 wordt het voor lokale overheden vanuit Europese regelgeving verplicht om e-facturen te ontvangen en te verwerken.

  VNG dringt aan op overgang naar e-factureren

  De urgentie om e-factureren te implementeren in gemeentelijke organisaties neemt toe. Dat schrijft VNG in een ledenbrief.  Per april 2019 wordt het voor lokale overheden vanuit Europese regelgeving verplicht om e-facturen te ontvangen en te verwerken.

 • Gemeenten Amsterdam, Assen en Eindhoven voerden vorig jaar een pilot uit waarbij postbezorgers iedere bezorgde stempas scanden bij de brievenbus. Gemeenten onderzochten daarmee of ze met digitale rapportages van de scans meer zekerheid konden bieden over bezorging van de stempassen. De kans is aanwezig dat de proef bij aankomende verkiezingen op grotere schaal wordt uitgevoerd.

  Amsterdam enthousiast over track & trace op stempassen

  Gemeenten Amsterdam, Assen en Eindhoven voerden vorig jaar een pilot uit waarbij postbezorgers iedere bezorgde stempas scanden bij de brievenbus. Gemeenten onderzochten daarmee of ze met digitale rapportages van de scans meer zekerheid konden bieden over bezorging van de stempassen. De kans is aanwezig dat de proef bij aankomende verkiezingen op grotere schaal wordt uitgevoerd.