of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het CDA Moerdijk roept de gemeente op om gebruikte computers en smartphones een tweede leven te geven door ze te doneren aan gezinnen in armoede. Fractievoorzitter Désirée Brummans denkt hierbij aan gezinnen met kinderen die door financieel lastige omstandigheden geen computer hebben.

  ‘Geef gebruikte smartphones gemeente aan arme gezinnen’

  Het CDA Moerdijk roept de gemeente op om gebruikte computers en smartphones een tweede leven te geven door ze te doneren aan gezinnen in armoede. Fractievoorzitter Désirée Brummans denkt hierbij aan gezinnen met kinderen die door financieel lastige omstandigheden geen computer hebben.

 • De modernisering van de BRP, het bevolkingsregister, is uitgelopen op een mislukking en inmiddels stopgezet. Met het project, dat zich jaren heeft voortgesleept, waren vele tientallen miljoenen gemoeid. Op aandringen van Kamerleden is nog een keer goed gekeken of er schade te verhalen is.

  Verhalen schade BRP-fiasco kansloos

  1 reactie

  Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) gaat niet proberen om de schade te verhalen van het ICT-fiasco met de modernisering van de zogeheten Basisregistratie Personen (BRP). Hij volgt het advies van de landsadvocaat die zegt dat het ‘zeer waarschijnlijk’ niet mogelijk is om externe partijen aansprakelijk te stellen.

 • De gemeente Oisterwijk geeft vrijwilligers van Buurtgenoten niet langer adressen van tachtigplussers in Moergestel die nog op zichzelf wonen, omwille van privacywetgeving. De tachtigplussers die zelf het initiatief niet nemen, lopen daardoor eventuele hulp en activiteiten mis.

  Privacywetgeving hindert hulp aan ouderen

  De gemeente Oisterwijk geeft vrijwilligers van Buurtgenoten niet langer adressen van tachtigplussers in Moergestel die nog op zichzelf wonen, omwille van privacywetgeving. De tachtigplussers die zelf het initiatief niet nemen, lopen daardoor eventuele hulp en activiteiten mis.

 • De gemeente Den Haag, Oogvereniging Bartiméus, Visio en Voorall organiseren een pilot om de verkiezingen voor blinden en slechtzienden toegankelijker te maken. Met de inzet van diverse hulpmiddelen hopen de organisaties zelfstandig stemmen mogelijk te maken.

  Den Haag wil blinden zelfstandig laten stemmen

  De gemeente Den Haag, Oogvereniging Bartiméus, Visio en Voorall organiseren een pilot om de verkiezingen voor blinden en slechtzienden toegankelijker te maken. Met de inzet van diverse hulpmiddelen hopen de organisaties zelfstandig stemmen mogelijk te maken.

 • De gemeente Enschede heeft in de strijd tegen wateroverlast de hulp ingeschakeld van Universiteit Twente (UT). Er door de organisaties momenteel een slimme grondwatermeter ontwikkeld, waarmee een uitgebreid beeld kan worden gegeven van de omstandigheden.

  Enschede ontwikkelt slimme grondwatermeter

  De gemeente Enschede heeft in de strijd tegen wateroverlast de hulp ingeschakeld van Universiteit Twente (UT). Er door de organisaties momenteel een slimme grondwatermeter ontwikkeld, waarmee een uitgebreid beeld kan worden gegeven van de omstandigheden van het grondwater..

 • Fietsers krijgen nog ruimer baan in de stad Rotterdam. De gemeente breidt het aantal zogenoemde intelligente verkeerslichten voor fietsers fors uit. Zo krijgen nog meer verkeerslichten regensensoren zodat fietsers tijdens een bui sneller groen licht krijgen.

  Vaker groen licht voor Rotterdamse fietsers

  Reageer

  Fietsers krijgen nog ruimer baan in de stad Rotterdam. De gemeente breidt het aantal zogenoemde intelligente verkeerslichten voor fietsers fors uit. Zo krijgen nog meer verkeerslichten regensensoren zodat fietsers tijdens een bui sneller groen licht krijgen. Ook krijgen meer verkeerslichten sensoren die meten of er een grote groep fietsers staat te wachten. Het licht springt dan sneller op groen.

 • GroenLinks is bezorgd over de digitale toegankelijkheid van gemeenten voor Expats en vluchtelingen. Gemeenten gebruiken steeds meer digitale formulieren waarin ze om persoonsgegevens vragen aan burgers die digitaal vragen willen stellen.

  GroenLinks wil opheldering over online formulieren gemeenten

  GroenLinks is bezorgd over de digitale toegankelijkheid van gemeenten voor expats en vluchtelingen. Gemeenten gebruiken steeds meer digitale formulieren waarin ze om persoonsgegevens vragen aan burgers die digitaal vragen willen stellen. De formulieren werpen soms hindernissen op voor burgers.