of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Nederland doet het goed op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Dat blijkt uit een onderzoek onder acht Europese landen door de Universiteit Leiden. Toch laat met name de transparantie te wensen over.

  Nederland bij koplopers privacybescherming

  Nederland doet het goed op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Dat blijkt uit een onderzoek onder acht Europese landen door de Universiteit Leiden. Toch laat met name de transparantie te wensen over. 

 • Nederlandse ambtenaren maken zich maar weinig zorgen over digitale veiligheid. Dat wordt duidelijk uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek. Slechts 5 procent van de ambtenaren maakt zich veel zorgen of zeer veel zorgen over dit onderwerp. Ondertussen vraagt de visitatiecommissie Informatieveiligheid van VNG deze week in een eigen rapport om meer maatregelen voor bewustwording

  Ambtenaar laconiek over digitale veiligheid

  Nederlandse ambtenaren maken zich maar weinig zorgen over digitale veiligheid. Dat wordt duidelijk uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek. Slechts 5 procent van de ambtenaren maakt zich veel zorgen of zeer veel zorgen over dit onderwerp. Ondertussen vraagt de visitatiecommissie Informatieveiligheid van VNG deze week in een eigen rapport om meer maatregelen voor bewustwording.  

 • Provincie Friesland verleent een subsidie van 98.500 euro aan het softwarebedrijf Lable, het bedrijf Tinybots en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Een sociale robot kan mogelijk mensen met beginnende dementie helpen in de dagelijkse zorg.

  Friesland trekt portemonnee voor sociale robot

  Provincie Friesland verleent een subsidie van 98.500 euro aan het softwarebedrijf Lable, het bedrijf Tinybots en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Een sociale robot kan mogelijk mensen met beginnende dementie helpen in de dagelijkse zorg.

 • Er komt een proef voor het aanvragen van een rijbewijs via de computer. Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan met het voorstel van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur).

  Proef aanvragen van rijbewijs per computer

  4 reacties

  Er komt een proef voor het aanvragen van een rijbewijs via de computer. Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan met het voorstel van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur).

 • De kosten voor het onderzoek naar bruikbare onderdelen van de afgeblazen operatie Basisregistratie Personen (BRP) worden gedragen door gemeenten zelf. Dat verklaart demissionair minister Plasterk in een brief over ‘de beëindiging operatie Basisregistratie Personen’. Er is ook getoetst of er geld teruggehaald kan worden bij ingehuurde krachten, maar dat blijkt niet het geval, zegt Plasterk.

  Eindbrief BRP: gemeenten staan er alleen voor

  De kosten voor het onderzoek naar bruikbare onderdelen van de afgeblazen operatie Basisregistratie Personen (BRP) worden gedragen door gemeenten zelf. Dat verklaart demissionair minister Plasterk in een brief over de beëindiging operatie Basisregistratie Personen. Er is ook getoetst of er geld teruggehaald kan worden bij ingehuurde krachten, maar dat blijkt niet het geval, zegt Plasterk.

 • De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen (UvW) dringen bij de formerende partijen aan op een extra investering voor het digitale stelsel van de Omgevingswet. Ze wijzen in een brief aan de onderhandelaars op het belang van samen optrekken van overheden ‘in het domein van de informatiesamenleving’.

  Onderhandelaars gewezen op belang digitalisering

  De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen (UvW) dringen bij de formerende partijen aan op een extra investering voor het digitale stelsel van de Omgevingswet. Ze wijzen in een brief aan de onderhandelaars op het belang van samen optrekken van overheden ‘in het domein van de informatiesamenleving’.