of 59054 LinkedIn

Centraliseren van het informatiebeleid en gegevensbeheer

1 reactie

Vanaf 1 januari 2017 levert Vicrea haar oplossingen volledig Multi Tenant.

Door nieuwe taken voor overheden, krimpende budgetten en de toenemende mate van gegevensuitwisseling met externe organisaties (ketenintegratie) zoeken steeds meer overheden de oplossing in samenwerkingsverbanden. Vicrea zorgt er daarom voor dat vanaf 1 januari 2017 al haar registratie- integratie- en informatie-oplossingen volledig Multi Tenant zijn.

Shared Service centers, RUD’s, Belastingsamenwerkingen en samenwerking in de zorg (door decentralisaties) nemen toe. En dat is logisch, want samenwerkingsverbanden profiteren van allerlei schaalvoordelen. Eén van de belangrijkste winstpunten is het centraliseren van het informatiebeleid en gegevensbeheer. Hierdoor wordt de continuïteit van de ICT-dienstverlening geborgd, wordt de kwaliteit en innovatiekracht vergroot en kunnen ICT-kosten gereduceerd worden.

 

Kees Radstaak, algemeen directeur Vicrea: “Het landschap en de werkwijze van (overheids-)organisaties verandert snel. De Digitale Agenda 2020 streeft naar betere service maar ook betaalbare dienstverlening aan burgers en bedrijven. Overheden slaan de handen ineen voor het invullen van taken en vraagstukken rondom ruimtelijke ordening, toezicht, veiligheid, zorg etc. Organisaties willen dus slimmer samenwerken maar zijn tegelijkertijd genoodzaakt om óók op de kosten te letten. Daarom voorzien wij in de toenemende behoefte aan centrale systemen waar alle aangesloten partijen gebruik van kunnen maken (Multi Tenancy).”

 

De voordelen van Multi Tenancy zijn onder meer:

Besparing op kosten en tijd door functioneel en technisch beheer (o.a. autorisaties) centraal te beleggen.
Upgrades en back-up procedures worden door centralisering sneller en goedkoper gerealiseerd.
Minder hardware- en licenties nodig.
•  Verbetering prestaties en hogere betrouwbaarheid.

                    

Vanaf januari 2017 zijn de volgende Vicrea oplossingen volledig Multi Tenant: Neuron Stelsel Registratie (BAG / WKPB / BGT / BRK / WOZ / Inwinning) Neuron Integratie Platform, Stroomlijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Verontruste Burger (adviseur) op
Ik hoor om me heen steeds meer geluiden dat hier sprake is van een op oplichtingspraktijken gelijkende truc. Veel gemeenten overwegen ver te stappen naar een andere leverancier. Ik geef ze geen ongelijk.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres:

Henry Dunantstraat 32 - 40
3822 XE, Amersfoort
Postadres:

Postbus 1489
3800 BL Amersfoort

 

Tel. T +31(0) 88 500 46 00 (8:30-17:00 uur)

 

info@vicrea.nl

www.vicrea.nl 

Meer nieuws

Afbeelding