of 59221 LinkedIn

We gaan voor koppositie voor een toekomstvaste oplossing

Reageer

AfbeeldingGemeente Urk over naar de cloud

De keuze voor de cloud was voor Urk een voor de hand liggende. “We beseffen al langer dat dit de toekomst is”, aldus Erik Hofman, projectleider bij gemeente Urk. “De vraag was dus niet zozeer óf we zouden kiezen voor werken in de cloud, maar wanneer we zouden overstappen. Er speelden anderhalf jaar geleden een aantal zaken die het proces versneld hebben. Zo liepen een aantal onderhoudscontracten af – iSeries, remote releasemanagement en een uitwijkvoorziening. Ook was een minicomputer aan vervanging toe. Kortom, dit was het uitgelezen moment.”

 

                                          

“Met eigen medewerkers kunnen we het service- en kwaliteitsniveau dat PinkRoccade Local Government biedt nooit evenaren.”

 

Meine Hofman, projectleider, gemeente Urk

 

Oplossing

Gemeente Urk bracht al haar kernapplicaties naar de cloud. Na de kernapplicaties is Gemeente Urk nu bezig met het naar de cloud brengen van de kantoorautomatisering. Hofman: “Als dat traject ook afgerond is, hebben we zo’n 85 procent van onze ICT-diensten uitbesteedt. Of we laatste 15 procent, zaken als de telefooncentrale en de lokale infrastructuur, in de toekomst ook nog naar de cloud brengen, is nog niet zeker.”

 

Resultaten

Voorkomen van investeringen, waarborgen van continuïteit en drukken van opleidingskosten zijn voor gemeente Urk belangrijke reden om te kiezen voor de cloud. “Intern kunnen wij nooit het serviceniveau bereiken dat PinkRoccade biedt. Zij houden alles up-to-date en wij kunnen op ieder gewenst moment een call inplannen. Verder spreek ik de servicemanager bij PinkRoccade wekelijks, om de lopende zaken door te spreken”, aldus Hofman.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

#LSG17

Afbeelding

#GPSC17

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl