of 59250 LinkedIn

Vooruitblik 2017 voor de financiële afdeling binnen de lokale overheid

Of het nog wel beter kan met de financiële afdeling binnen de Nederlandse gemeenten? Ik dacht het wel. De laatste jaren zijn er flinke stappen gemaakt met workflows, toolboxen, reporting tools en meer dingen die het leven op een financiële afdeling aangenaam maken. De toekomst dient zich vandaag al aan. Vooruitkijkend zien we bij PinkRoccade Financiën & Services mooie dingen ontstaan zoals e-facturatie, Smart Finance, maar ook de MijnOverheid Berichtenbox. Daar nemen we je graag in mee.

Heldere communicatie naar burgers is nodig voor goede dienstverlening. Burgers gaan met de tijd mee en communiceren veelal digitaal. Ook gemeenten krijgen met Mijn Overheid een digitaal kanaal om relevante informatie voor de burger te ontsluiten. Via MijnOverheid hebben burgers alle relevante informatie op een centrale locatie. Met de Berichtenbox ontvangt een burger op een veilige manier de berichten vanuit de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van aanslagen en leges. Zo krijgt de burger overzicht en realiseert een gemeente ook nog eens een aanzienlijke besparing op de hoeveelheid papieren post.

 

Smart Finance?
“Heette dat niet eerder Simple Finance?” Dat klopt. We hebben de naamgeving aangepast omdat het juist gaat om het slimmer maken van de financiële zaken. Met Smart Finance is het slimmer neerzetten van bedrijfsprocessen mogelijk, zodat er efficiënter gewerkt kan worden op de gebieden budgetbewaking, verplichtingenadministratie, crediteurenadministratie en inkoop. Inmiddels zijn twee gemeenten aangesloten als kwartiermaker: Stein en Ommen-Hardenberg. Samen met hen zijn we op zoek naar een derde kwartiermaker om echt met de ontwikkeling van start te kunnen gaan. Zij zijn er erg enthousiast over. Johan Hulzebos, afdelingshoofd Dienstverlening bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg: “Ik geloof in dit nieuwe product. Ik roep gemeenten op om aan te sluiten en samen met ons aan de slag te gaan met deze fantastische stap in de wereld van financiën.”

 

Met e-facturatie gaat er een wereld open
Deze week nog gehoord in gemeenteland: “De pdf-facturen die via e-mail bij ons binnenkomen, printen we eerst uit. Daarna gaan ze de scanstraat in en kunnen we in de praktijk zo’n 60% herkennen. Eigenlijk best teleurstellend en niet efficiënt.” Je zou bijna denken: hoe is het mogelijk? PinkRoccade heeft een EU-subsidie aangevraagd om e-factureren versneld mogelijk te maken. Vanaf november 2018 zijn gemeenten namelijk wettelijk verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Samen met gemeenten Tholen en Borger-Odoorn ontwikkelen wij de nieuwe softwarefunctionaliteit. Naar verwachting komt de functionaliteit in het tweede kwartaal  van 2017 beschikbaar voor alle gemeenten die CiVision Middelen gebruiken. Onderzoek vanuit programmabureau PIANOo geeft aan dat er besparingen mogelijk zijn van 62% per factuur. E-factureren neemt efficiënter werken, minder fouten en beter betaalgedrag met zich mee. Dat snijdt hout.

 

Meer weten?
Neem gerust contact met ons op, want de nieuwe ontwikkelingen bedenken en maken we samen!

Wilco.Moen@PinkRoccade.nl / +31 6 2952 7440

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie is er voor jou

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl