of 59108 LinkedIn

Vervanging Makelaarsuite certificaten

Reageer

De laatste jaren zijn er steeds meer beveiligingsissues bekend geworden, mede naar aanleiding van Wikileaks. Hierdoor zijn aanbieders van browsers zoals Mozilla Firefox, Microsoft IE, Google Chrome, Apple Safari en de veiligheid van hun browsers en de pagina’s die ermee geopend worden, aan steeds strengere regels gaan onderwerpen.

Eén van de meest recente ontwikkelingen is dat vanaf juli 2016 de door Makelaarsuite of Berichtenmodule ondersteunde browsers (Firefox en Internet Explorer) niet langer het SHA-1 protocol zullen ondersteunen. Dit houdt in dat webservices die dit protocol nu nog wel gebruiken, hun certificaat zullen moeten vervangen om de door hen gegenereerde pagina zichtbaar te krijgen in de webbrowser.

Ook de ondersteuning door de Makelaarsuite of Berichtenmodule van dit SHA-1 protocol en het bijbehorende self-signed certificaat, komt daarmee te vervallen. Deze self-signed certificaten worden gebruikt voor de grafische web interface van Makelaarsuite of Berichtenmodule en voor de koppelingen met Taak Specifieke Applicaties (TSA’s).

 

Om Makelaarsuite of de Berichtenmodule werkend te houden, dienen deze certificaten vóór 30 juni vervangen te zijn door een nieuw (self-)signed certificaat met SHA-256 protocol. In de bijlage staat een beschrijving hoe u zelf kunt controleren of de Makelaarsuite of Berichtenmodule dit SHA-256 protocol gebruikt.

 

Let op: indien u beschikt over méér dan één Makelaarsuite of Berichtenmodule dient dit voor iedere Makelaarsuite of Berichtenmodule uitgevoerd te worden. Dit geldt ook voor een eventuele test Makelaarsuites of Berichtenmodules.

Op het moment dat het nieuwe Makelaarsuite of Berichtenmodule certificaat geactiveerd wordt, vervallen de huidige koppelingen naar applicaties van derden. Om deze weer productief te krijgen na het vervangen van het certificaat van de Makelaarsuite/Berichtenmodule dient in alle gekoppelde applicaties het daar ingelezen Makelaarcertificaat vervangen te worden door het nieuw geleverde publieke certificaat van Makelaarsuite.

 

Wij begrijpen dat het voor uw proces niet wenselijk is dat koppelingen geruime tijd buiten werking zijn. Om dit te voorkomen trachten wij dit proces te stroomlijnen door contact te zoeken met de meest voorkomende leveranciers in de hoop tot constructieve afspraken te komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Bakx.

 

Bijlage: wijze van controle & technische toelichting

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers