of 59108 LinkedIn

Succesvolle aansluiting BAG-WOZ samenwerkingsverband DOWR

Reageer

Het samenwerkingsverband DOWR (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte) is succesvol aangesloten op de BAG-WOZ. Een bijzonder project voor PinkRoccade Local Government, door de geïntegreerde database met verschillende BAG leveranciers. Voor de aansluiting op de LV WOZ is het noodzakelijk dat het BAG-WOZ koppelvlak geïmplementeerd is.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om dit project tot een succes te maken, is vooraf een goede planning en projectorganisatie opgesteld. Daarbij waren alle werkvelden vertegenwoordigd, zoals BAG-beheer, functioneel beheer, systeembeheer, leverancier, projectleider, opdrachtgever en WOZ-medewerker. Wat daardoor ontstaat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De projectleider is verantwoordelijk voor de strakke sturing op de planning, het proces en het nakomen van afspraken. Iedere twee weken vond een overleg plaats tussen de projectleider vanuit DOWR en PinkRoccade Local Government. Wat positief heeft bijgedragen is dat de lead consultant vanuit PinkRoccade Local Government, naast het deelnemen aan overleggen, op gezette tijden ook op de werkvloer aanwezig was voor het uitvoeren en afstemmen van werkzaamheden.

 

Testomgeving

Het uitvoeren van het volledige traject in de testomgeving, leverde nuttige informatie op over bijvoorbeeld doorlooptijden. Hiervan is in de productiefase goed gebruik gemaakt. Iedere gemeente had zijn eigen conversieweekend. Basis hierbij was een gezamenlijk opgesteld draaiboek.

 

De basis voor succes

Jan Willem Hanekamp van DOWR over het succes van dit traject: ‘De basis van deze succesvolle aansluiting is het commitment en de betrokkenheid vanuit zowel de opdrachtgever als PinkRoccade Local Government. Een goede voorbereiding, communicatie en samenwerking zijn hierbij belangrijke factoren.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

Afbeelding

Afbeelding

Waarom gemeentelijke applicaties onderbrengen in de cloud?

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief Publiekszaken met o.a.

- Geboorte-appje naar gemeente

- iBurgerzaken gereed voor mobiel

- Nieuwtjes uit het land der Burgerzaken

Gemeente Oss kiest heel bewust voor digitale huwelijksaangifte

Klantcases

Burgers en gemeenten, samen in control

Ontwikkeling van ideeën tot apps

Afbeelding

PINKROCCADE opleidingen & Seminars

AfbeeldingPinkRoccade Local Government ziet het als haar verantwoordelijkheid om opdrachtgevers te faciliteren in de steeds veranderende dienstverleningsbehoefte van deze tijd. Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen voor gebruikers en functioneel beheerders van onze applicaties. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar niet zozeer de applicaties aan bod komen, maar waar we samen met u naar het veranderende gemeentelandschap kijken en wat dat betekent voor u en uw gemeente.

Bloggers

Whitepapers